Beyazıt'ta çevik kuvvet aracına bombalı saldırı

Vezneciler'de çevik kuvvet ekiplerine düzenlenen saldırıda 7 polis şehit olurken 4 sivil hayatını kaybetti.

Beyazıt'ta çevik kuvvet aracına bombalı saldırı
Beyazıt'ta çevik kuvvet aracına bombalı saldırı Admin
Advert

İstanbul Beyazıt'ta Vezneciler durağı yakınlarında çevik kuvvet otobüsüne park halindeki bombalı araçla saldırı düzenlendi. Polis, patlamanın ardından bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Olay yerine sadece emniyet ve sağlık ekiplerinin girmesine izin veriliyor.

7'Sİ POLİS, 11 ŞEHİT

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Fatih Vezneciler'de bombalı saldırının gerçekleştirildiği noktada incelemelerde bulundu. İnceleme ardından bir basın açıklaması yapan Vali Vasip Şahin, "Saat 08.40 sıralarında Vezneciler semtimizde yoldan geçen çevik kuvvet polisimizi taşıyan araçlara bombalı araçla saldırı yapılmıştır. Bunun neticesinde 7 polis, 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 36 kişi yaralanmıştır. Bunlardan durumu ağır olan 3 kişi. Konu ile ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Daha detaylı bilgileri vereceğiz. Başsavcılığımız bir ekiple konuyla ilgili incelemelerine devam ediyor" diye konuştu.

GENİŞ AÇIKLAMA YAPILACAK

Vali Şahin, patlamanın hangi örgüt ile alakalı olduğu sorusuna ise, "Bütün bunlar çalışıyor, daha sonra geniş açıklamalar yapılacak" dedi. Vali Vasip Şahin yaralıların hepsinin hastanelere ulaştığını belirterek, "Şu anda olay yerinde hiçbir yaralımız yok, hepsi olay olur olmaz, anında hastanelerimize ulaştırıldı. Bir savcımızın başkanlığında bir ekiple, konuyla ilgili adli incelemeler de devam ediyor. Detayları daha sonra sizlere bildireceğiz " diye konuştu.

Haber7

Vezneciler Bombalı Saldırı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg