Eynesil'de yüksek okula yeni bölüm

Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okulu'na bir bölüm daha açıldı.

Eynesil'de yüksek okula yeni bölüm
Eynesil'de yüksek okula yeni bölüm Admin
Advert

YÖK Genel Kurulu tarafından onaylanan Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü Sosyal Hizmetler Programına 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 160, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında da 160 öğrenci daha alınacak.

Böylelikle toplam 5 yüz aktif öğrenci ile eğitim veren Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okulunda öğrenci sayısı 2 yılda yüzde 70 daha artmış olacak.

Öğrenci sayısını artması ile paralel olarak ilçede yeni bir yurt binasının da yapılmasının gerekliğini vurgulayan Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okulu Müdiresi Doç. Dr. Aysun Türkmen, “Yüksekokulumuz 2008-2009 eğitim öğretim yılında hizmete girmiştir. Okulumuzun Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programının Normal Öğretim bölümünde 200 öğrenci, II. Öğretimde 200 öğrenci olmak üzere toplam 400 öğrencimizin var. Bunun yanı sıra Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programında 50 öğrenci, Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Programında 50 öğrenci olmak üzere, toplam olarak 500 aktif öğrenci ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.”dedi.

2016-2017 eğitim öğretim yılında Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü, Sosyal Hizmetler Programına öğrenci alınacağını hatırlatan Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okulu Müdiresi Doç. Dr. Aysun Türkmen, “Bu Programa normal Öğretimde 80 öğrenci, İkinci Öğretimde de 80 öğrenci olmak üzere toplam 160 öğrenci alınacak. Öğrenciler bir üst sınıfa geçince 2017-2018 eğitim öğretim yılı için 160 öğrenci daha alınacak. Böylelikle 5 yüz olan faal öğrenci sayımız 900’lere yanaşmış olacaktır.

Bu durum karşısında öğrencilerimiz için acil bir yurt ihtiyacı meydana gelmiştir. Bu konuda Eynesil halkı ve ileri gelenlerinin ellerinden geleni yapacaklarına inancım sonsuzdur.”dedi.  

Ayrıca, Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okulu’na ilave kat yapılacağını da belirten Okul Müdiresi Doç. Dr. Aysun Türkmen, “Okulumuzda bu ay içinde yapımına başlanacak olan ilave kat ve çevre düzenlemesi kısa sürede tamamlanacak. Çevre düzenlemesinin yanı sıra, bin metrekare ilave katta teknoloji sınıfı, yemekhane, mescit, kütüphane, derslik, çok amaçlı salon ve öğretim elemanları için ofisler yer alacak.” dedi.

Ahmet Ceylan

Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okulu Doç. Dr. Aysun Türkmen
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg