Moloz'a akıllı kavşak oybirliğiyle kabul edildi

Trabzon’da özellikle sahil bölgesinde yaşanan trafik sıkışıklığını gidermek için Moloz mevkiinde yapılması planlanan Akıllı Kavşak düzenlemesinin imar düzenlemesi Büyükşehir Belediye Meclisinden oy birliği ile geçti.

Moloz'a akıllı kavşak oybirliğiyle kabul edildi
Moloz'a akıllı kavşak oybirliğiyle kabul edildi Admin
Advert

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dün gerçekleştirilen oturumunda Ortahisar ilçesi Pazarkapı (Moloz) Mahallesi Devlet Yolu Reşadiye Köprülü Kavşağı bağlantısı revizyonu projesine ilişkin uygulama imar planı değişiklikleri görüşülerek kabul edildi.

Plana göre Balık Pazarı olduğu yere akıllı kavşak yapılacak. Kavşak planlanan 3. Tünele de entegre edilecek. Balıkçılar ise yolun kara tarafına alınacak.  Bir benzeri Ayasofya Kavşağında bulunan Akıllı Kavşak düzenlemesinin bölgede Kuzeye doğru kaydırıldığı ve alanın büyük bölümünün şu andaki Balıkçı Hali ve eski Lunapark’ın bulunduğu bölümü kapsayacağı kaydedildi. Ayrıca kavşak ile sahil yoluna da direkt bağlantı verilecek.

Konu hakkında söz alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, özellikle Çömlekçi Mevkiindeki trafik sıkışıklığını azaltmak için geçtiğimiz günlerde Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun açıkladığı Çömlekçi’den girip Pazarkapı’dan çıkacak Tünel Projesinin, bu projeye entegre olup olmadığını sordu. Bunun üzerine Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak ise, “Diğer çalışma da buna entegre. Onu daha olgunlaştırıp belediye meclisine getiremedik. Şu anda yapılacak kavşak da entegre. Zaten bir bütün. Reşadiye kavşağı da aynı şekilde bir bütündür. Eski Lunapark dediğimiz o bölgeye göbek koyularak şimdiki otobüslerin koyulduğu bölgeyi ulaşım aksı olarak düşünüyoruz. Yeni yapılacak tünelle entegre olacak şekilde hazırlandı” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir BelediyeB aşkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Bölgede yapımı büyük oranda tamamlanan Reşadiye Kavşağı’nın yapımı onaylanan akıllı kavşak ile bir bütün olarak düşünülmesi gerektiğini kaydederken, söz konusu çalışmaların tamamlanmasıyla bölgede trafik sorununun ortadan kalkacağını ifade etti. Hazırlanan proje kapsamında Reşadiye Kavşağı’nın bitiminden itibaren Devlet Yolu’nun kuzeye kaydırılacağını ve bölgede son derece modern bir akıllı kavşak inşa edileceğini vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, “Bölgede bulunan balıkçı halini de güneye taşımış olacağız. Karayolları Genel Müdürlüğü projeyi onaylamıştır. Yakın zamanda ihalesi yapılmak suretiyle çalışmalara başlanacaktır. İnşallah bu çalışmalarımızın tamamlanmasıyla Pazarkapı’daki trafik sorununu ortadan kaldırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Günebakış - Aydın GELLECİ

Trabzon Belediye Meclisi Moloz Akıllı Kavşak
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg