Fındık destek ödemelerinin tarihi açıklandı

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, fındıkta alan bazlı destek ödemelerinin öne çekildiğini söyleyerek “Destek ödemeleri 17 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında fındık üreticilerinin hesabına yatacak” açıklamasını yaptı.

Fındık destek ödemelerinin tarihi açıklandı
Fındık destek ödemelerinin tarihi açıklandı Admin
Advert

Gündoğdu yaptığı açıklamada devamla, fındık üreticilerine 7 yıldır yapılan alan bazlı gelir desteği ödemelerinin 17 Haziran 2016 tarihinde başlayacağını ve 1 Temmuz 2016 tarihinde son bulacağını ifade etti. Alan bazlı gelir desteği ödemelerinin TC kimlik numaralarının son hanelerine göre ödeneceğini belirten AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, ödemelerin üç grup halinde yapılacağını kaydetti. Gündoğdu, “Bu yıl 116 bin üreticimize ödeme yapılacak. Ödemeler TC kimlik numaralarının son rakamlarına göre yapılacak. Buna göre kimlik numarası 0 ve 2 ile bitenler 17 Haziran, 4 ve 6 ile bitenler 24 Haziran, 8 ile bitenler ise 1 Temmuz tarihinde ödemelerini alacaklar” dedi.

Alan bazlı gelir ödemelerinin tüm şehre büyük katkı sağladığını ve ekonomiye pozitif yönde etki ettiğini belirten AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu sözlerine şöyle devam etti: “Dekar başına 170 TL olarak verilen destek kapsamında Ordu ilindeki üreticilere 310 milyon TL ödenecek. Böylesine büyük bir rakamın doğrudan likit olarak Ordu’ya girmesi, şehir ekonomisine adeta doping etkisi yapacaktır. Çiftçi olsun olmasın, tüm hemşehrilerimiz alan bazlı gelir desteği uygulamasından fayda görüyor. Hükümetimiz daima çiftçinin yanında olmuş ve buna göre politikalar üretmiştir. Bu projelerin ve katkı ödemelerinin artarak devam etmesi için girişimlerimiz sürecektir.”

Haber61

 

AK Parti Metin Gündoğdu Fındık Alan bazlı ödeme
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg