Dernekpazarı yıkılıyor

Trabzon’un Dernekpazarı ilçe merkezinin ‘Kentsel dönüşüm’ programına alınması için çalışma başlatıldı.

Dernekpazarı yıkılıyor
Dernekpazarı yıkılıyor Admin
Advert

Dernekpazarı Belediyesi, kararında ilçe merkezinde bulunan yapıların yeni imar uygulamalarına uymadığı, afet riski taşıdığı ve çevre düzenini bozduğu, için Zincirlitaş ve Merkez mahallelerinde toplam 21 hektar alanın Kentsel Dönüşüm alanı olarak belirlenmesine karar verildi. Buna göre Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde yar alan mahallelerin listesi ise şu şekilde oldu: Yeni Cami, Zincirlitaş ve Merkez Mahalleleri.

Dernekpazarı Belediyesi’nin aldığı bu karar daha sonra Büyükşehir Belediye Meclisinde oylanırken küçük çapta tartışmalar yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Tabii TOKİ ile paydaş olmak lazım. Hepsini ele alalım. Bizim için problem yok. Ele alalım dediğimde alanı geniş tutunca yeni yerleşimleri ileriye yönelik yapar. Biz onun imar çalışmasının hepsini yaparız. Ama binaların dönüştürülmesi, caddenin sokağın düzenlenmesi, tamamen mali sorumluluk olarak TOKİ’nin finansmanını gerektirir. Biz Büyükşehir diğer alt yapısının hepsini yaparız. Ama işin finansman boyutunda en büyük paydaş TOKİ’dir. TOKİ orada zorlanır. Yapacağı işe nazaran ortaya çıkaracağı ürünler masrafını çıkarmaktan biraz uzak kalabilir. Ama Türkiye geneline baktığımızda kentlerin daha yaşanılır hale getirilmesi amacıyla yardımcı olmayı düşünmesi güzel bir şey. Biraz uzun sürebilir. Etap etap yapılır” dedi.

Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak, “Alan geniş ancak burada çok fazla daire yok” dedi.

Dernekpazarı Belediye Başkanı Mehmet Aşık da komisyonun kararına katıldıklarını belirtirken, İmar ve Bayındırlık Komisyonunun raporu, belediye meclisinde oy birliği ile kabul edildi.

Günebakış - Aydın GELLECİ

Trabzon Dernekpazarı Kentsel Dönüşüm
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg