Kapalıyken bile izdihama sebep oldu

Trabzon'un en gözde turizm mekanlarından biri olan ve restorasyon çalışmaları nedeniyle bu turizm sezonunu kapalı geçiren Sümela Manastırı yolunda yine izdiham oluştu.

Kapalıyken bile izdihama sebep oldu
Kapalıyken bile izdihama sebep oldu Admin
Advert

Manastırın kapalı olduğunu bilmeyen yüzlerce gurbetçi ve turist yollarda kaldı. Araçlarıyla en tepeye kadar çıkan vatandaşlar geri dönmek için büyük bir sıkıntı yaşadı. Vatandaşlar, “Maçka'dan sonra tabelalarla Sümela Manastırı'nın kapalı olduğu bildirilse bu çile yaşanmayacaktır” uyarısında bulundu.

Trabzon’un Maçka ilçesinde Altındere Vadisi'ndeki Karadağ'ın eteklerinde vadiden yaklaşık 300 metre yükseklikteki ormanlık alanda bulunan, 300 milyon Hristiyan Ortodoks’a hitap eden, 15 Ağustos 2010 tarihinden itibaren yılda bir kez ayine açılan Sümela Manastırı, bulunduğu yamaçtan kayaların düşmesi ve yapılacak restorasyon çalışmaları nedeniyle 22 Eylül 2015 tarihinden itibaren bir yıl süreyle ziyarete kapatılmıştı. Geçen süre içinde restorasyon çalışmalarının başlamaması tartışmalara neden olmuş ve konu ile ilgili olarak Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada "Trabzon Sümela Manastırı Restorasyonu ve Çevre Düzenlemesi İşi, 6 milyon 872 bin 405 TL bedel ile Ermiş İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ile sözleşmesi 15.02.2016 tarihinde imzalanmış olup, 19.02.2016 tarihinde ise ye rteslimi yapılmıştır” ifadelerine yer verilerek kış aylarındaki zorlu hava koşullarının çalışmaları aksattığı belirtilmişti.

NE ZAMAN AÇILACAK?

Kapalı olması Trabzon turizmine büyük zarar veren Sümela Manastırı’nın tam olarak ne zaman ziyarete açılacağı konusunda henüz net bir tarih verilemiyor. Ancak yapılacak taş düşme ve iç restorasyon çalışmaları sonrasında Manastır’ın kısmi olarak ziyarete açılabileceği bu tarihin ise gelecek senenin turizm sezonunun ortalarına denk geleceği öğrenildi.

Günebakış - Aydın GELLECİ 

Trabzon Sümela Manastırı Trafik çilesi İzdiham
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg