Trabzon’da marka olacağız

Geçen yıl eğitim-öğretime açılan Trabzon Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yükselen bir başarı grafiği sergiliyor.

Trabzon’da marka olacağız
Trabzon’da marka olacağız Admin
Advert

Okulun açılışını geçen yıl Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazeteci Sadık Albayrak, Eski Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu birlikte gerçekleştirmişti.

Türkiye Proje Okulları kapsamına alınan ve öğretim süresi beş yıl olan, ilk yıl Arapça-İngilizce hazırlık sınıfı bulunan Trabzon Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi de yer aldı. Okulun kısa sürede yakaladığı başarıyı anlatan Okul Müdürü Avniye Çelebi, “Üniversite bitirip dil bilmeyen tek toplum olarak biz bu makûs talihi yendik. Küreselleşen dünyada öncü ve önder nesiller için vazgeçilmez unsurun dil eğitimi olduğu bilinciyle yabancı dil öğrenmeyi üniversite yıllarına ertelemeden çözmek istiyoruz. Teoriden çok pratiğe yönelik bir sistemle, yurt dışı eğitimi ve yabancı öğretmen olanaklarıyla, teknoloji ve doküman altyapımızla eğitimi esas alıyoruz.” dedi.

Çelebi, “Hazırlık sınıfında Arapça’nın yanında İngilizce programı uygulamakta olan okulumuz Milli Eğitim Bakanlığının proje okullarındandır. Okulumuza öğretmen atamaları Bakanlığımız tarafından yapılacaktır. Proje okulları arasında yapılan ortak dil sınavında proje okulu İstanbul Beyoğlu İmam Hatip Lisesi birinci, Trabzon Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkiye ikincisi olmuştur. Bu da doğru yolda ilerlediğimizin göstergesidir.” ifadelerinde bulundu.

Güçlü okul aile birliği, akademik alanda da iddialı bir kadro ile geleceğin imam hatip neslini her alanda donanımlı yetiştirmeye aday olduklarını vurgulayan Çelebi , “Yaz tatilinde öğrencilerimizi hem Arapça hem de İngilizce’nin konuşulduğu, Ürdün-Amman’da 5 haftalık dil eğitim kampına göndererek öğrendikleri dili pekiştirme, geliştirmeyi amaçlamaktayız. 68 seçkin öğrenci, 22 kişilik sınıflar, modern laboratuvar, kütüphaneler, interaktif kullanılan konferanssalonları ile Trabzon’da bir marka olmaya adayız.” şeklinde konuştu.

Müyesser ANİK

Trabzon Kız Anadolu İmam Hatip Avniye Çelebi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg