İkisu grup yolu inşa ediliyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İkisu grup yolunu son derece modern bir yol olarak inşa etmekte olduklarını ve yıl sonuna kadar çalışmaları tamamlamayı planladıklarını kaydetti.

İkisu grup yolu inşa ediliyor
İkisu grup yolu inşa ediliyor Admin
Advert

Gümrükçüoğlu, “Şükürler olsun ki geçici çalışmalar yapmıyoruz, kalıcı eserler bırakıyoruz.” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’un Yomra ilçesinde bulunan ve birçok mahalle tarafından kullanılan İkisu grup yolunu yeniden inşa ediyor. Büyükşehir Belediyesinin yolu yöre insanına layık hale getirmek için gerçekleştirdiği planlama ve altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapım ihalesi gerçekleştirildi. 14 Temmuz’daki ihalenin ardından yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak çalışmalara başlandı.

İkisu grup yolunun bahse konu bölgesinde 2 bin 200 metre uzunluğunda, 17 metre genişliğinde son derece modern bir yol inşa ediliyor. Proje kapsamında yolun her iki yönüne kaldırım yapılarak 9 bin m2 parke taşı, yağmursuyu hattı ve ızgara döşenecek, gerekli istinat ve ihata duvarları yapılacaktır. 25 bin m3 kazı yapılacak şekilde yapımı oluşturulacak olan yol, 9 bin ton civarında nitelikli asfaltla kaplanacak.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’a kalıcı eserler kazandırmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti. İkisu grup yolunda uzun yıllar boyunca önemli sorunlar yaşandığına dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’umuzun büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla bu tür bölgelerine gerekli yatırımları yapma şansına sahip olduk. Büyükşehir Belediyesi olarak ilk günden itibaren şehrimizin genelinde olduğu gibi söz konusu yolu da yakından takip ettik. Bölgede altyapı çalışmaları gerçekleştirdik, projemizi hazırladık ve ihaleye çıktık. Proje kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. İkisu Grup Yolu’nun 2,2 km’lik bu önemli kısmını son derece modern bir hale getiriyoruz. Şükürler olsun ki geçici çalışmalar yapmıyoruz, kalıcı eserler bırakıyoruz. Söz konusu yolda yılsonuna kadar asfalt kaplama dâhil tüm çalışmalarımızı tamamlamayı planlıyoruz” dedi.

Trabzon Yomra İkisu Grup Yolu Trabzon Büyükşehir Belediyesi Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg