Flaş! Teröristler Hayrat'ta vatandaşı gasp etti

Israrla Karadeniz Bölgesine sızmaya çalışan örgüt Hayrat'ın Aksu Yaylasında bir vatandaşı gasp etti.

Flaş! Teröristler Hayrat'ta vatandaşı gasp etti
Flaş! Teröristler Hayrat'ta vatandaşı gasp etti Admin
Advert

Hayrat ilçesi’nde kamyonu bozulan R.K isimli vatandaş, aracını tamir ederken yanına yaklaşan siyah pardesülü 7 kişi kendisine ne yaptığını sordu.

"Büyük silahları vardı, yemek olup olmadığını sordular"

Konuşma aksanlarının bu yöreden olmadığını belirten R.K, kişilerin siyah pardesüleri altında büyük silahları olduğunu belirterek "Kamyonda yiyecek olup olmadığını sordular.  Ekmek ve kavunlar vardı, onları gördüler, aracımın içindeki silah ile birlikte hepsini aldılar. Telefonum olup olmadığını sordular. Ben de yok dedim. Sonra bana ‘Arkanı dön ve sakın biz gidene kadar hareket etme’ dediler. Ben de biraz bekledikten sonra telefonumla güvenlik güçlerine haber verdim" ifadelerini kulandı.

Vatandaşlar polise destek verdi

Yapılan bu ihbar sonrası güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı arama tarama faaliyeti başlattılar. 7 teröristin Çaykara İstikameti’ne doğru ilerlediği ifade ediliyor. Vatandaşlar da silahlarını alarak güvenlik güçlerine operasyon esnasında destek sağlıyor.

'Ha sizin canınız ha bizim canımız'

Güvenlik güçlerinin "Tehlikedesiniz ayrılın, operasyonu biz devam ettiririz" demesine rağmen Trabzonlu vatandaşlar "ha sizin canınız ha bizim canımız, fark etmez kurşun size geleceğine bize gelsin, bu vatana canımız feda olsun" diyerek operasyona katılmakta ısrar ettikleri öğrenildi.

Takip sürüyor

İhbari alan güvenlik güçleri takibe başladı. Başlatılan takip neticesinde Anzer Yaylası eteklerinde Trabzon- Rize sınırına yakın bir noktada teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.  Kaçmaya çalışan teröristler ile güvenlik güçleri arasındaki çatışma sürüyor.

Trabzon Ajans

Trabzon Hayrat PKK Terörist Aksu Yaylası
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg