Üç polisi şehit eden hainler eylem hazırlığında

Hainlerin yeni eylem planı deşifre edildi, iki şehirde bütün birimler teyakkuza geçti.

Üç polisi şehit eden hainler eylem hazırlığında
Üç polisi şehit eden hainler eylem hazırlığında Admin
Advert

PKK/KCK terör örgütünün Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yeni eylemler gerçekleştirmek için harekete geçtiği ve eylem yapılması beklenen karakollar ile nokta görevlilerinin uyarıldığı öğrenildi. Dersim Saha Komutanlığı'na bağlı olarak bölgede faaliyetini sürdüren PKK terör örgütünün Karadeniz Açılım Grubu, ülke gündemini değiştirmek, dikkatleri çekmek ve örgütteki moralleri yükseltmek için eylem arayışında olduğu rapor edildi.

Ekibin sorumlusu belirlendi

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde 19 Temmuz 2016 tarihinde 3 polisi şehit eden terörist grubun yeni eylem planları deşifre oldu. Trabzon ve Gümüşhane Bölgesi'nden sorumlu olduğu belirlenen Zeynel adlı telsizi kullanan Cudi - Zaza kod adlı Bingöllü Mehmet Yakışır adlı teröristin iki kentteki eylem arayışı deşifre edildi. 4 kişilik gruba liderlik yaptığı belirlenen Mehmet Yakışır adlı teröristin Trabzon'un Araklı İlçesi Çankaya Mahallesi'nde bulunan Dağbaşı Jandarma Karakolu ile Gümüşhane'nin Yağmurdere Köyü Jandarma Karakolu'nu hedefe koyduğu tespit edildi.

Güvenlik kuvvetleri alarma geçti

Bölgede zaman zaman telsiz kestirmeleri alınan PKK'lı terörist grubun, devriye görevi yapan güvenlik güçlerine, lojmanlara, kamu servis araçlarına, HES'lere ve güvenlik güçlerine ait sivil araçlara yönelik bombalı ve yol kesme eylemi yapabileceği bilgisi tüm birimlerle paylaşıldı. İstihbarat raporları doğrultusunda bölgede tüm tedbirlerin alınması istendi. Eylem arayışında olan PKK'lı teröristlerin yakalanması için güvenlik güçleri teyakkuza geçirildi.

Günebakış - Enis YILDIRIM

Karadeniz pkk maçka trabzon
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg