Trabzon tarih müzesine kavuştu

4 bin yıllık tarihi ile Türkiye’nin önde gelen illerinden biri olan Trabzon’da önemli bir eksikliği Ortahisar Belediyesi giderdi.

Trabzon tarih müzesine kavuştu
Trabzon tarih müzesine kavuştu Admin
Advert

Trabzon Tarih Müzesi, Ortahisar’daki Hafsa Sultan Konağı’nda hizmete sokuldu. Belediyenin 10 yıllığına kiraladığı binada hizmet verecek olan müzede Atatürk Köşesi, Osmanlı Köşesi gibi bölümlerde tarihi fotoğraf ve belgeler yer alıyor. Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Eylül ayının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda gündeme geçilmeden önce 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okundu. Şehitler anıldıktan sonra meclisin tatil olduğu sırada şehir adına yaşanan gelişmeleri aktaran Başkan Ahmet Metin Genç, Kemeraltı’nın Eylül ayının yedisinde ihaleye çıkacağı müjdesini verdi.

HAFSA SULTAN KONAĞI TARİH MÜZESİ OLDU

Meclisin gündemine geçildiğinde ise Trabzonlunun özlemini duyduğu ‘Trabzon Tarih Müzesinin’ açılacak olduğu müjdesi verildi. Başkan Genç konuya yönelik, “Hep ifade ediyoruz, ‘Tarihi bir şehiriz’ ama kurumsal hafızalarımızı oluşturamadık. Bu nedenle göreve başlar başlamaz Hafsa Sultan Konağımızı kiralayarak müze haline getirdik. Çok iyi bir eser ortaya çıktığı kanaatindeyim. Açılışını yapacağız. Bu şehirde izi olanların tarihi şahsiyetlerimiz başta olmak üzere, bu şehre ait dokümanların, verilerin, filmlerin, fotoğrafların olduğu iyi bir mekan oldu” diye konuştu. Başkan Genç, Hafsa Sultan Konağı’nın on yıllığına kiralandığını fakat satın alma işlemleri için de çalışılarak kalıcı bir müze kazandırılacağı bilgisini verdi.

Günebakış - Aydın GELLECİ

 

Trabzon Ortahisar Tarih Müzesi Hafsa Sultan Konağı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg