PKK'nın telsiz görüşmeleri dinlemeye takıldı

İstihbarat birimleri telsiz görüşmelerinde PKK terör örgütünün faaliyetlerini deşifre etti. Örgüt üyelerinin aralarında yaptığı telsiz görüşmelerini deşifre edilen istihbarat birimleri, örgütün faaliyetlerin tüm birimlerle paylaştı.

PKK'nın telsiz görüşmeleri dinlemeye takıldı
PKK'nın telsiz görüşmeleri dinlemeye takıldı Admin
Advert

17 Eylül 2016 tarihinde Tokat'ın Reşadiye İlçesi Çamlıkaya kırsalında bulunan örgüt üyeleri ile Trabzon'un Maçka İlçesi Altındere Köyü kırsalında bulunan örgüt üyelerinin telsiz kestirmelerini elde eden istihbarat birimleri, aynı gün Tunceli ile Tokat kırsalındaki PKK'lı teröristlerin şifreli konuşmalarını gün yüzüne çıkardı. Telsiz görüşmelerinde örgütün üst düzey yöneticileri ve PKK/KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık'ın değerlendirmeleri kırsalda örgüt üyelerine aktarıldı. Bu arada telsiz konuşmalarında örgütle bağlantılı olduğu belirlenen ve İstanbul'a bal taşıyan bir kişiye patlayıcı madde taşıması istendiği fakat bu talebin kabul görmediği ortaya çıktı.

Kırsal kadroya talimat

İşte örgütün üst yönetimi tarafından kırsal kadroları, öz savunma birimlerine ve YPS mensuplarına iletilen talimatlar şöyle sıralandı.

*Abdullah Öcalan ile tekrar görüşme koşullarının yaratılmasına kadar kitlesel eylemlerin artırılması, sözde direnişlerin cezaevleri de dahil olmak üzere her alanda geliştirilmesi, sözde fedai eylemlerine ağırlık verilmesi, sadece polis ve askerin değil, vali ve kaymakam gibi bürokratlara ve işbirlikçilerinin hedef alınması.

*Düzenlenecek eylemler için gizlilik, disiplin, takip ve koordinasyon prensiplerine uyulması.

*Önümüzdeki dönemde kış üstlenmesi çok daha gizli ve güvenlik güçlerinin tahmin edemeyeceği şekilde yapılması.

*Milis ve işbirlikçi şahıslar aracılığıyla kırsal alandan batı illerine çeşitli maskeleme teknikleri kullanarak madde ve mühimmat aktarımında bulunulması.

Bayık'ın talimatı telsizde

PKK/KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık'ın Suriye'nin kuzeyindeki gelişmeler ile darbe girişimine yönelik değerlendirmeleri de örgüt üyelerine duyuruldu.

*Örgütün çatışmaya yoğunlaştığını, tüm hazırlıkların tamamlandığını, savaşı yürütecek ve barışı getirecek unsurun gerillalar olduğu,

*Örgütün kış üstlenmesine kadar olan süreçte yoğun bir tempo ile eylem gerçekleştirme imkanına sahip olduğu,

*Örgütün eylemleri tırmandırarak, hükümeti ve ekonomiyi zora sokacağı ve batı dünyasının safını belli edeceği,

*Fedai tarzı eylemlerin yetersiz kaldığı ve önümüzdeki aylarda artacağı,

*Türkiye'nin DEAŞ'ı batıya karşı kullanmaya devam edeceği, operasyonun genişlemesi durumunda herkesin meşru savunma hakkı olacağı, bir örgüt sempatizanının kendilerinin bölgesi haricinde kimseye bir şey söylemeden kalabalık içerisinde kendisini patlatmasından sorumlu olmayacaklarını,

*Rojova için iç savaşın göze alınabileceği,

*Türkiye'nin Kürtleri içeride ve dışarıda ezme hareketine girişmesinin kabul edilemez olduğu ve Kürtlerin bu oyunu bozma adına devleti zor duruma düşürecek eylem ve etkinliklerde bulunması gerektiği,

*TSK'nin Suriye operasyonu ve Abdullah Öcalan için başlatılan açlık grevinin serhildan için uygun psikolojik alt yapıyı hazırladığı,

*DHKP/C'nin üst düzey devlet yöneticilerine ve siyasetçilerine, AK parti teşkilatlarına, yargı mensuplarına, güvenlik güçlerine, ABD ve NATO'nun ülkemizdeki çıkarlarına yönelik silahlı ve bombalı eylem arayışlarını devam ettireceği, MLKP ve TKP/ML-TİKKO mensuplarının ise PKK/KCK mensupları ile birlikte hareket etmek suretiyle eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti.

Günebakış - Enis YILDIRIM

PKK KCK Telsiz Konuşmaları Karadeniz Kış Planı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg