Elin oğlu gördü, biz ne zaman göreceğiz

Her sene dünya çapında yakın gelecekte yıldızı parlayabilecek 60 yeteneği okurlarına duyuran İngiltere'nin önde gelen gazetesi Guardian, bu sene yayınladığı listeye Abdülkadir Ömür'ü de aldı.

Elin oğlu gördü, biz ne zaman göreceğiz
Elin oğlu gördü, biz ne zaman göreceğiz Admin
Advert

Dünyanın her tarafındaki scout ekiplerinden gelen verilerle her yıl futbol piyasasında patlama yapabilecek genç yıldız adaylarının listesini yayınlayan İngiliz The Guardian gazetesi, 60 kişiden oluşan listeye Trabzonspor'dan Abdülkadir Ömür'ü de yazdı. 

Milli takım alt yaş kategorilerindeki başarılı çizgisinin ardından Trabzonspor'da profesyonelliğe geçen ve 3 yıllık sözleşmeye imza atan 17 yaşındaki genç yıldızdan özgüyle bahseden gazete Abdülkadir için "Messi gibi dripling kabiliyeti var, Hagi gibi oyun kuruyor" ifadelerini kullandı. Bu özellikler Trabzonspor'da geride kalan haftalarda en çok eksikliği çekilen mevkiye denk geliyor.

Trabzonspor'da ise Abdülkadir yüksek bedellerle ve binbir zahmetle transfer edilen yabancıların bulduğu forma şansını bulamadı. Sezon başı kamplarına katılan ve formuyla beğeni toplayan Abdülkadir kadroda yer bulamayınca yeniden altyapının yolunu tuttu.

The Guardian Enes’i de yazmıştı

Enes Ünal The Guardian'ın, 2014 yılında yayınladığı listede yer almış, ardından Manchester City’ye transfer olmuştu.

The Guardian Abdülkadir Ömür Trabzonspor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg