ÇAYKUR pazarını büyütüyor

Sütlüoğlu: Bizim hedefimiz bütün dünya pazarlarına açılmak. ÇAYKUR şu an 80 ülkede var. Bu ülke sayısını da her geçen yıl artırıyoruz

ÇAYKUR pazarını büyütüyor
ÇAYKUR pazarını büyütüyor Admin
Advert

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, hedeflerinin dünya pazarlarına açılmak olduğunu, 80 ülkede var olan ÇAYKUR'un girdiği ülke sayısını her geçen yıl artırdıklarını belirtti. Sütlüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ÇAYKUR'un Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen Uluslararası SIAL Gıda Fuarı'na katıldığını belirterek, kurum olarak bir dünya markası olma yolunda önemli adımlar atmaya devam ettiklerini vurguladı. Uluslararası fuarlar sayesinde ÇAYKUR'un bilinirliğini artırdıklarına işaret eden Sütlüoğlu, "Bizim hedefimiz bütün dünya pazarlarına açılmak. ÇAYKUR şu an 80 ülkede var. Bu ülke sayısını da her geçen yıl artırıyoruz. Bu anlamda fuarlar çok önemli buluşma alanlarıdır. Alıcıların, satıcıların ve tüketicilerin buluştuğu organizasyonlardır. Dünya ticareti, büyük oranda fuarlarda şekilleniyor. Bugün diyebiliriz ki ÇAYKUR dünyada bilinen takip edilen bir markadır." ifadelerini kullandı.

Fuarlarda ÇAYKUR'un birçok ürününün tanıtımını yaptıklarına değinen Sütlüoğlu, "Dünya pazarlarında siyah çayın yanı sıra yeşil çay, bitki ve meyve karışımlı çaylarla birlikte Didi markalı soğuk çayımızla hızla büyüyoruz. Hedefimiz bütün dünyada olmak. Bunun için tanıtımlarımızı sürdürüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Avrupalı Tüketicileri Cezbediyor

Türk çayının organik üretilmesinin ayrı bir avantaj sağladığını belirten Sütlüoğlu, şunları kaydetti: "Tarımında kimyasal ilaç ve üretiminde katkı maddesi kullanılmadan üretilen Türk çayıdır. Bunun nedeni Doğu Karadeniz Bölgesi'nin benzersiz iklim özelliği sayesinde dünyada üzerine kar yağan tek çay olmasıdır. ÇAYKUR, gelecekte tüm çay havzalarının organik tarıma geçirilmesi için çalışıyor. Organik çay ile dünya pazarlarında geniş bir yer edinmeyi hedefliyoruz. Avrupa'da özellikle organik ürünlere ayrı bir ilgi var. Ürünlerimizin organik olması ilaç ve katkı maddesi kullanılmaması Avrupalı tüketicileri cezbediyor."

Sütlüoğlu, 2017 yılında gerek Türkiye'de gerekse dünya da "Çayla" adıyla çay evleri açacaklarını ve evlerde 60'a yakın farklı çay karışımları ve çaya eşlik eden özel yiyeceklerin sunulacağını da bildirdi.

ÇAYKUR İmdat Sütlüoğlu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg