Giresun Espiye'de PKK sığınağı bulundu

Terör örgütü PKK’nın Karadeniz yapılanmasına yönelik operasyonlar kapsamında Giresun’un Espiye ilçesine bağlı Ericek köyü kırsalında, PKK’ya ait bir adet sığınak ile muhtelif malzeme ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 5 kişiden 4’ü tutuklandı.

Giresun Espiye'de PKK sığınağı bulundu
Giresun Espiye'de PKK sığınağı bulundu Admin
Advert

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya yaptığı yazılı açıklamada, "PKK terör örgütünün Karadeniz yapılanması çabaları kapsamında gerçekleştirmek istediği faaliyetlere yönelik Cumhuriyet Başsavcılığımızca, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı eş güdümünde yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt militanlarına ulaşmaya çalışan biri bayan olmak üzere 5 şüpheli yakalanmış, PKK Terör Örgütü üyeliği suçundan başlatılan soruşturma kapsamında, şüpheliler Kanun Hükmünde Kararnameler çerçevesinde gözaltına alınmış, yapılan sorgulamaları sonucunda, örgüte silahlı üye kazandırma, bir kısım dernek ve siyasi parti yapılanmalarının örgütle bağlantıları, kamp yerleri konusunda bilgiler elde edilmiş, şüpheliler çıkarıldıkları Giresun Sulh Ceza Hâkimliğince sorgulanmış, 4 şüpheli hakkında tutuklama,1 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir.” dedi.

Başsavcı Kaya, “Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı ile yürütülen ortak çalışma ile yapılan operasyon sırasında yaralı olarak yakalanan PKK militanı kolluk kuvvetlerimizce sorgulanmış, Cumhuriyet Başsavcılığımız yetki ve görev sınırları içerisinde, PKK terör örgütünün yapılanmasına ilişkin, barınma ve depolama sığınağı içerisindeki örgütsel dokümanlar, patlayıcı düzenekleri, gıda malzemeleri, sağlık ekipmanları ile ele geçirilmiş, örgüt militanlarının bölgede barınabilme imkânlarına darbe vurulmuştur.” dedi.

Kaya, ihbar ve şikâyetlerin vatandaşlık borcu olduğunu kaydederek “Bölgemizde yürütülen tüm bu soruşturmalarda, vatandaşlarımızın yapacakları ihbar ve şikâyetlerin bir vatandaşlık borcu olduğunun bilinmesi gerekir. Tüm terör örgütleri ile mücadelemiz, tüm vatandaşlarımız ve kurumlarımızın iş birliği ve koordinasyonu ile hukuk devleti ilkeleri ve başta masumiyet karinesi korunmak suretiyle, kararlılıkla devam edecektir. Bu vesile ile terörle mücadelede şehit olan vatandaşlarımızı ve başta güvenlik kuvveti mensuplarımız olmak üzere, tüm kamu görevlilerini rahmetle ve minnetle anıyoruz, ruhları şad olsun.” ifadelerini kullandı.

Giresun Espiye pkk
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg