Muharrem Usta patlama noktasını ziyaret etti

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, beraberinde yönetim kurulu üyeleri Gençağa Meriç, Prof. Dr. İsmail Yüksek, Coşkun Bülbül, Emre Aksoy ve bir grup Trabzonspor taraftarı olmak üzere dün akşam Beşiktaş’ta meydana gelen patlama noktasını ziyaret etti.

Muharrem Usta patlama noktasını ziyaret etti
Muharrem Usta patlama noktasını ziyaret etti Admin
Advert

Dolmabahçe Camii önünde toplanan kortej, ellerinde bayraklar ve flamalarla birlikte halk arasında Beleştepe adı verilen patlama noktasına kadar tekbir, marş ve sloganlar eşliğinde yürüdüler. Olay yerinde anma töreni düzenleyenler tarafından alkışlarla karşılanan Muharrem Usta ve beraberindekiler bir süre okunan Kur’an-ı Kerim’i dinledikten sonra taziye dileklerini sundular ve olay yerinden ayrıldılar.

Başkan Muharrem Usta ayrılmadan önce medyaya yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi.

“Burada dün akşam bu saatlerde futbol maçı oynanıyordu. Yıllardır uygulanan seyirci yasağıyla ilgili 15 Temmuz’dan sonra oluşan barış havasıyla birlikte yeni bir dönem başladı. Bursaspor taraftarı da maçı izlemek için buraya gelmişti. Gencecik polis evlatlarımız, canlarımız onların burada mutlu bir şekilde maçı seyrettikten sonra Bursasporluların Bursa’ya, Beşiktaşlıların da evlerine gitmesini temin etmek için görevlerini yapıyorlardı. Zannediyorum maç bittiğinde onların da aklından ‘şükürler olsun, yıllar sonra da olsa deplasman yasağı kalktı ve biz de görevimizi en iyi şekilde yaptık, kimsenin burnu kanamadan herkes evine gidebilir’ diye geçiyordu. Fakat ne yazık ki çok acı bir hadiseyle karşılaştık ve burada onlarca kardeşimiz şehit düştü, 150 civarında da yaralımız var. Allah’tan ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terör insanlarda panik havası oluşturmak ister. Biz inadına vatanımız ve milletimiz için daha fazla kenetleneceğiz. Bütün futbol kulüpleri taraftarları olarak bu olay vesilesiyle el birliğiyle hareket etmek zorundayız. Dün burada bizler de olabilirdik. O vatan evlatları bizim kardeşlerimiz, ağabeylerimiz, babalarımızdır. Bundan sonra kalbimizde yaşayacaklar, onların evlatları bizim evlatlarımız, aileleri bizim ailelerimizdir. Bütün spor kulüpleri olarak onların arkasındayız.

Muharrem Usta Trabzonspor Coşkun Bülbül Gençağa Meriç Emre Aksoy Beşiktaş Patlama
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg