Dev projede KTÜ de var

Uzay Kalifiye Malzeme Teknolojileri Sempozyumu; Milli Savunma Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi işbirliğinde, Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığında düzenlendi.

Dev projede KTÜ de var
Dev projede KTÜ de var Admin
Advert

UZAY TEKNOLOJİSİ İÇİN İNSAN KAYNAKLARI GELİŞECEK

Projelerde; TUSAŞ, TÜBİTAK UZAY, TÜBİTAK MAM Enerji ve Malzeme Enstitüleri, ODTÜ ve Gazi Üniversitesi görev alırken, projeler kapsamında Hava Kuvvetleri Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsü, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Atatürk, Batman, Gazi, Gaziantep, İTÜ ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi akademik çalışma yapma imkânı bulacak ve böylelikle uzay teknolojilerine yönelik insan kaynaklarının gelişimine katkıda bulunulacak.

Açılış konuşmaları, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı Teknoloji ve Koordinasyon Yardımcısı Hava Pilot Tümgeneral Şaban Umut ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Bahadır Tunaboylu tarafından yapılan Sempozyum kapsamında, uzay alanındaki malzeme teknolojileri konusunda ülkemizde yapılan çalışmalar ele alındı. Uzay kalifiye uydu alt sistem teknolojilerinin geliştirilmesine yönelik ihtiyaçlar belirlenerek, kısa ve uzun vadeli hedefler konuldu ve bu alandaki devlet teşvikleri ile planlamalar paylaşıldı.

Kaynak: günebakış - Nurgül GÜNAYDIN

KTÜ Uzay Sempozyumu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg