Trabzon Beşir Derneği'nden Halep kampanyası

Beşir Derneğince başlatılan "Halep İçin Uzat Elini" kampanyası kapsamında bölgeye 5 tır gıda ve giyecek gönderilecek.

Trabzon Beşir Derneği'nden Halep kampanyası
Trabzon Beşir Derneği'nden Halep kampanyası Admin
Advert

Trabzon Beşir Derneği öncülüğünde düzenlenen kampanya çerçevesinde, vatandaşlardan un, yağ, salça, pirinç, bulgur ve tüm bakliyat çeşitleri ile çocuk bezi, çocuk maması, genel ve kişisel temizlik ürünleri, kışlık kıyafet, battaniye, yatak ve ev gereçleri yardımlarını toplanıyor.

Beşir Derneği Trabzon Temsilcisi Kibar Bayraktar, gazetecilere yaptığı açıklamada, sığınmacılara karşı ensar vazifesini en iyi şekilde yerine getirebilmek için harekete geçtiklerini söyledi.

Suriye-Halep ve diğer ihtiyaç sahipleri için başlattıkları yardım kampanyası çerçevesinde Trabzon'dan 5 tır yardım malzemesini bölgeye göndermeyi planladıklarını vurgulayan Bayraktar, Trabzon halkını yardımda bulunmaya davet etti.

Bayraktar, Halep'te yüzyılın en büyük insani dramlarından birinin yaşandığını belirterek, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 55 bin savaş mağduru ülkemizin sınırlarına doğru ilerliyor. Şüphe yok ki inancı gereği muhacire ensarlık yapmayı kendisine şiar edinmiş olan aziz Türk milleti, kendi üzerine düşen bu kardeşlik görevini de layığıyla yerine getirecektir. Beşir Derneği olarak Suriye'de insanlık dramının yaşandığı ilk günden beri aralıksız sürdürdüğümüz insani yardım faaliyetlerimize, Kilis'te kurulan Suriye koordinatörlüğümüz ve lojistik depomuzdaki fırın ve aşevi hizmetine değerli bağışçılarımızın katkılarıyla devam etmekteyiz. Günlük 100 bin ekmek üretim kapasiteli fırınımız ve günlük 15 bin kişilik sıcak yemek üretimi kapasiteli aşevimizde, bir yılı aşkın süredir aralıksız olarak bölgede bulunan mağdur Suriye halkına hizmet vermekteyiz."

Önümüzdeki günlerde 100 binden fazla Halep halkının, Türkiye sınırlarına girmesinin beklendiğini işaret eden Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bölgede bulunan aşevi ve fırınımızın üretim kapasitesini arttırabilmemiz ve gelen muhacir kardeşlerimize daha fazla hizmet verebilmemiz adına tüm halkımız fırın ve aşevimize başta un, yağ, salça, pirinç, bulgur ve tüm bakliyat çeşitleri, günlük ihtiyaç malzemeleri olarak genel ve kişisel temizlik ürünleri, çocuk bezi, çocuk maması, kışlık kıyafet, bot ve mont olmak üzere ayni yardımlarda bulunabilir. Bunun yanı sıra bölgede oluşturacağımız çadır kentlerin yapımına destek olarak başta nakit yardımı olmak üzere çadırlarda kullanılmak üzere battaniye, yatak ve ev gereçleri malzemeleri bağışlayabilirsiniz. Bu kampanya ile Suriye, Halep halkı ve diğer ihtiyaç sahipleri için kabul ettiğimiz ayni ve nakdi bağışlarınızla kardeşliğimizin gereğini yapmış, muhacirlere ensar olmuş olacağız."

Bayraktar, Trabzon'da toplanan yardımların, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin deposunda steril ortamda stoklandığını da belirterek, yardımları ocak ayında bölgeye göndereceklerini sözlerine ekledi.

61 Medya

Beşir Derneği Trabzon Halep Suriye Yardım Kampanyası
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg