MHP'de imzalar 400'ü aştı

Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) başlayan tüzük kurultayında sona yaklaşıldı. 1208 üst kurul delegesinin beşte birinin imza vermesiyle olağanüstü kongre yapılabilen MHP’de imzalar 400’ü aştı. En az 500 imza ile ocak ayında Genel Merkeze başvurmaya hazırlanan muhalifler, şubat ayında da kongrenin toplanmasını öngörüyor. 250 imza yetmesine rağmen, 500 imza toplayarak Genel Merkeze daha güçlü gitmek isteyen MHP adayları Koray Aydın, Meral Akşener ve Sinan Oğan delegelerle görüşmelerini sürdürüyor.

MHP'de imzalar 400'ü aştı
MHP'de imzalar 400'ü aştı Admin
Advert

Eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, MHP’de başlayan süreci iki aşamalı olarak düşündüklerini belirterek “Birinci aşaması olağanüstü kongrenin toplanması. Ben burada adayların isminin öne çıkması, kullanılması ve bu işin kişiselleştirilmesine karşıyım. Bunu açık, net olarak söylüyorum. Öyle olması hâli bu sürece zarar veriyor. Sonra yapılacak bir işlemin öne çekilmesi ve nefsi duyguların bu işe karıştırılması manasına geliyor ki bunun birinci aşaması olan olağanüstü kongre toplanması ruhuna aykırı bir durum bu. Burada hedef en çok delegeyle genel kurul toplamak olduğuna göre, ben bunu bu işe vurulmuş ağır bir darbe olarak görüyorum.” dedi.

Daha önce kendisinin tek başıma imza topladığını kaydeden Aydın, “270 imzaya ulaşmıştım. Ben Genel Merkeze imzaları verene kadar Genel Merkezin haberi olmadı imza toplandığından. Yani bu şimdi biraz davullu zurnalı, biraz işportacı mantığıyla, açığa dökülmüş bir halde yapılıyor. Bu şekilde yürütülmesinden büyük kaygı duyuyorum. Bu konuda uyarılarımı da yaptım. Ben bu işin bu kadar açık bir şekilde yürütülmesini, bu işin ruhuna aykırı buluyorum. İnsanları erken deşifre etmek, onların yapmayı düşündüğü işler konusunda kamuoyu önünde bu işi konuşur durumda olmak, bence doğru değil.” diye konuştu. Aydın şöyle devam etti: “Bu iş öyle bir kötü başladı ki... Bu yanlış hala da devam ediyor. Ben bu konuda uyarımı yaptım. Yapmaya da devam ediyorum. Doğru bulmuyorum böyle olmasını. Bu işe biraz daha gizlilik ruhunun hakim olmasını ve bu işin kendi şatları içerisinde yürütülmesini, kişiselleştirilmemesini şart olarak görüyorum. Çünkü bu toplanan imzalarda 3 kişinin avukatının imzası var. Bunu, ‘ben aldım, sen aldın’ şeklinde yorumladığınızda kimseye bir fayda getireceği yok. Süre çok uzun. 4 aylık bir süreyi kapsıyor. Daha bu 4 ayda bu köprünün altından çok sular akar.

Kaynak: günebakış - Berkant PARLAK

Koray Aydın MHP
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg