Tahsin Usta Adaylığını Açıkladı

Tahsin Usta Ortaköy Princess Otel'de düzenlediği basın toplantısıyla Trabzonspor kongresi için başkan adaylığını açıkladı.

Tahsin Usta Adaylığını Açıkladı
Tahsin Usta Adaylığını Açıkladı Admin
Advert

Trabzonspor eski yöneticisi Tahsin Usta, İstanbul’da Ortaköy Princess Hotel’de yaptığı basın açıklamasıyla Trabzonspor başkan adaylığını duyurdu. Beraberinde yönetici adayları Ahmet Albayrak ve Harun Özdemir’le basın karşısına çıkan Tahsin Usta, Trabzonspor yöneticiliği söz konusu olduğunda hep aynı ve dar bir kadronun akla geldiğini, hâlbuki çok iyi Trabzonsporlu oldukları halde camiadan uzak kalmış değerleri kazanmak ve Trabzonspor’a hizmet etmelerini sağlamak istediklerini vurguladı.

Basın açıklamasına “Trabzon 100 yıllık futbol geleneği olan bir tarih, kültür ve sanat şehridir. 1967’de kurulmuş olan Trabzonspor da bu birikimin bir meyvesidir, gözbebeğidir” diye başlayan Tahsin Usta, Trabzonspor’un geçmişte hem bölgeyi temsil etmiş hem de Anadolu’nun başkaldıran sesi olduğunu hatırlatan Usta, kulübün Trabzon sınırlarını çoktan aştığını, başta İstanbul olmak üzere il dışında büyük bir Trabzonspor kitlesinin yaşadığını, bu açıklamayı da o yüzden İstanbul’da yaptıklarını, önümüzdeki günlerde Trabzon’a adaylık başvurusu için gideceklerini ve orada da açıklama yapacaklarını söyledi.

Başta ekonomik olmak üzere kulübün ciddi sorunları bulunduğunu ama bunların çözümsüz olmadığını, Trabzonspor’un her zaman çözüm üretecek güç ve potansiyeli bünyesinde bulundurduğunu ifade eden Tahsin Usta, daha sonra özetle şu açıklamaları yaptı.

“Aday sayısının fazla olması bir olumsuzluk değildir, Trabzonspor’un sahipsiz olmadığını gösterir. Baskılarla suni birleşmelerin faydası yoktur. Herkesin çalışma tarzı farklıdır. Önemli olan uyumlu, yeterli ve üretken bir kadroyla yola çıkmaktır. Seçildiğimiz takdirde kulübün mevcut gelir kaynaklarını doğru yönetecek, yeni gelir kaynakları üretecek projeler geliştirecek ve üç yıl içinde borçları eriteceğiz.

Trabzonspor en büyük başarılarını kendi yetiştirdiği futbolcuların ağırlıkta olduğu kadrolarla elde etmiştir. Trabzon’un bütün ilçelerini, hatta tüm Karadeniz’i Trabzonspor’un altyapısı olarak görüyoruz. Lise takımlarımız dünyada defalarca şampiyon olmuş, dereceler almıştır. Altyapı takımlarımızın başarıları da ortadadır. Bu potansiyeli iyi değerlendireceğiz.

Trabzon’un başta efsane futbolcuları olmak üzere büyük futbol kültürü ve birikiminden, her durumda yardım ve önerilerini esirgemeyen basın mensubu ve spor adamlarından, şehrin bütün dinamiklerinden danışma kurulu oluşturacak değerli fikirlerinden yararlanacağız.

Şike sürecinde toplum vicdanı yaralanmıştır. Fenerbahçe’nin şike yapmadığını söyleyen kurum ve kuruluş yoktur. Ancak yeni bir hukuk süreci başlamıştır. Biz de takip edecek ve Trabzonspor’un hakkını korumak için bütün gayretimizi sarf edeceğiz.”

Tahsin Usta, gelen sorular üzerine geçmişte yöneticilik yaptığı dönemde yine çok kötü durumda bulunan bir kulüp devraldıklarını ama kısa zamanda düzlüğe çıkardıklarını, bunu yine başarabilecek kapasite ve potansiyele sahip olduklarını söyledi. Yönetim kurulu adaylarının tamamını da Trabzon’da yapacakları toplantıda açıklayacaklarını sözlerine ekledi.

Trabzonspor Tahsin Usta Ahmet Albayrak Harun Özdemir Kongre Temel Reis
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg