Valilikte taşıma güvenliği toplantısı yapıldı

2016-2017 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde öğrencilerin servis araçlarıyla taşıma güvenliğini sağlamak amacıyla Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp başkanlığında Valilik A toplantı Salonunda Taşıma Güvenliği toplantısı yapıldı.

Valilikte taşıma güvenliği toplantısı yapıldı
Valilikte taşıma güvenliği toplantısı yapıldı Admin
Advert

Toplantıya Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp’in yanısıra il  Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğün’den servis güvenliğinden sorumlu yetkililer, servis şöförleri ve STK temsilcileri katıldı.

Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp toplantıda yaptığı açıklamada ”Okul çağındaki çocuklarımızın servis araçlarında huzur ve güven içerisinde ikametgahından okullarına kadar  güvenli bir şekilde seyahatlerini sağlamak amaçlı  genel tedbirleri belirleyeceğiz. Öğrencilerin trafik güvenliğini sağlamak amacıyla  okul servis araçlarında bulunması gereken teknik ve sihhi şartlar ile okul yönetiminin velilerin ve servis aracı şöförlerin uyması gereken tedbirleri  ele alacağız. Önceki yıllara ait istatiki verilerini konuşarak alınması gereken önlemleri de belirleyip çocuklarımızın güvenliğini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Çocukların okula ulaşımında güvenliğini sağlamanın yasal bir görev olmasının dışında  öncelikle  vicdani bir görev olduğunu da ifade eden Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp Çocuklarımızın evlerinden okullarına, okullarından evlerine huzur ve güven içerisinde taşınmasını sağlama konusunda servis aracı sürücülerinin, okul yönetimlerinin, okul aile birliklerinin ve ilgili oda başkanlıklarının görev ve sorumlulukları bulunduğunu belirtti.

Trabzon Vali Yardımcısı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg