Giresunlular bu yıl şehitler için sahaya çıktı

Giresun Federasyonu Geleneksel Osman Ağa 15 Temmuz Şehitleri Turnuvası Alibeyköy Stadı'nda başladı.

Giresunlular bu yıl şehitler için sahaya çıktı
Giresunlular bu yıl şehitler için sahaya çıktı Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

Açılış programı Giresun Federasyonu Teşkilat Başkanı ve Turnuva Düzenleme Komitesini Başkanı Abdullah Akgün’ün konuşmasıyla başladı. Akgün, konuşmasında Giresun’un gurbet eldeki birlik beraberliğine vurgu yaptı. Akgün, “Sekiz yıldır yaptığımız bu turnuva bu büyük metropolde birlikteliğimizin mihenk taşı olmuştur. Yıllardır birbirini tanıma imkânı bulamayan aynı memleketin insanları birbiriyle tanışarak muhabbetlerini artırıyor. Giresun Federasyonu olarak her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Osman Ağa Futbol Turnuvamızı bu yıl da 15 Temmuz Şehitleri adına yapıyoruz. Biz toplum olarak şehitlerimizle yaşayan bir milletiz.  Şehitlerimiz bizim için çok önemli çünkü onlar bizim için canlarını verdiler. Bu bağlamda tüm vatan şehitlerine yüce Mevla’dan rahmet dilerim. Ruhları şad olsun. Allah bir daha 15 Temmuzları göstermesin.

Onursal başkan İstanbul Milletvekili Hasan Turan’a Eyüp Sultan Belediye Başkanı Av. Remzi Aydın’a, komitedeki arkadaşlarıma turnuvaya katılan tüm takımlarımıza, derneklerimize ve katılım yapan siz hemşerilerimiz teşekkür ederim” dedi.

15 Temmuz şehitlerine ithaf ettik

Federasyon Başkanı Mehmet Kuğu, yaptığı konuşmasında “Geleneksel olarak icra etiğimiz ve bu yılda 8. kez gerçekleştireceğimiz Giresun Dernekler Arası Futbol Turnuvamızın her yıl olduğu gibi bu yıl da Osman Ağamız baki kalma suretiyle 15 Temmuz Şehitlerine ithaf ettik. 15 Temmuz hain saldırısında şehit düşen vatandaşlarımıza ve vatan müdafaasında canlarını yitirip şehit düşenlere yüce Mevlam gani gani rahmet eylesin. Onlar canlarını vermeselerdi bizler şimdi buralarda bu faaliyetleri yapamazdık.  Yine gazilerimize ve yaralılara acil şifalar dilerim. Turnuvanın centilmence geçmesini temenni ederim. Futbolun sadece oyundan ibaret olduğunu tanışmamıza ve kaynaşmamıza vesile olmasını istiyorum.

Eyüp Belediye Başkanı Av. Remzi Aydın yaptığı konuşmasında “Siz değerli hemşerilerimizin geçmişine milli değerlerine sahip çıkması kadar güzel bir şey yok. Zaten Giresunlular iki tane gönüllü alay çıkarmıştır. Bizler vatan deyince gerisi teferruat diyen milletin evlatlarıyız. Osman Ağa ve 15 Temmuz Şehitleri Turnuvası tüm hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun. Bu organizasyonun adının Osman Ağa olması önemli. 15 Temmuz’un da eklenmesi daha anlamlı hale geliyor. Yaklaşık 9 ay önce gerçekleşen hain saldırıyı unutmamak ve unutturmamak için emek sarf eden siz değerli hemşerilerimizi kutluyorum. 15 Temmuzu unutmamak ve unutturmamak gerekir. Bunun için de var gücümüzle çalışacağız. Turnuvanın Eyüp Sultan ilçemiz sınırları içinde yapıldığı için ayrıca memnunuz. Katılımcı olan tüm takımları tebrik eder başarılar dilerim. Bizden bir talebiniz olursa seve seve yapmaya hazırız” dedi.

Osman Ağa'nın torunları olduğu sürece...

Milletvekili Hasan Turan yaptığı konuşmada “Arkadaşlarımızla 8 yıl önce başlattığımız organizasyonlardan biri olan Osman Ağa Futbol Turnuvasına benim de federasyon başkanı olduğum dönemde her yıl bir şehidimizin ismini veriyorduk. Bu geleneğin devam etmesine sevindim. Varlığımıza değer katanları unutmamak önemlidir. Sağ olsun federasyon başkanımız Mehmet Bey ve arkadaşları 15 Temmuz adını vermişler ve çok iyi düşünmüşler. Geçmişi unutmamak ve unutturmamak gerek, Ülkemiz hassas bir dönemden geçiyor, uyanık olmamız gerekiyor. Hainlerin ülkemiz üzerinde oynadığı oyunları 15 Temmuz’da gördük. Ancak siz vatansever ve milli değerlerine sahip çıkan Osman Ağa’nın torunları olduğu sürece başarılı olamayacaklardır, olma imkânı da yoktur. Giresunlular Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana vatanının ülkesinin yanında olmuşlardır. 42. ve 47. gönüllü alayı kurmuşlardır. Giresun uşakları şehit olarak vatanın kara bağrında yatıyor. Afyon İscehisar ilçesinde Giresun Şehitliği var bildiğiniz gibi. Her yıl anma programı yapıyoruz ve hiçbir ilin başka bir ilde böyle bir şehitliği yoktur. Hülasa atalarımız Dumlupınar, Haymana, Çanakkale, Sakarya ve Sarıkamış’ta ülkenin bekası için bu necip milletin kurtuluşu için mücadele edip ya şehit ya gazi olmuşlardır. Hepsinden Allah razı olsun mekânları cennet olsun. Turnuvayı düzenleyen federasyonumuz tertip komitesini tebrik eder turnuvaya katılan derneklerimizi bir kez daha başarılar dilerim” dedi.

Turnuva başlama vuruşunu Ak Parti İstanbul Milletvekili Giresun Federasyonu Onursal Başkanı Hasan Turan, Eyüp Sultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Giresun Eski Milletvekili Turan Alçelik, Ak Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Şahin Pirdal, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada, Giresun Eski Başkanı Osman Çırak, Giresun Eski Başkanı Ömer Ülkü, Giresun Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Kuğu, İBB Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Tahmaz ve Giresun Federasyonu Kurucu Başkanı Halil Kütük’le beraber yaptılar.

Açılışa Eyüp Kulüpler Birliği Başkanı Metin Çırpan, MHP Eyüp İlçe Başkan Yardımcısı Hakan Ekinci, Ak-Parti Eyüp İlçe Başkan Yardımcısı Mürsel Tekneci, Alibeyköy Spor Kulübü Başkanı Ali Zengin, Örnektepe Spor Kulüp Başkanı Bekir Tarı, Beykoz Giresunlular Dernek Başkanı Ali Bilir, Giresun Dernekleri Birliği Başkanı İhsan Yüksel, Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Cin, Esenyurt Giresunlular Derneği Başkan vekili Mehmet Yıldız, Bayrampaşa Giresunlular Dernek Başkanı Tülay Tahmaz ve Yönetim Kurulu, Bayrampaşa Belediyesi Meclis Üyesi Avni Çiçek, CHP Giresun Eski İl Başkanı ve İşadamı Mehmet Karamehmetoğlu, Ak-Parti Arnavutköy İlçe Başkan Yardımcısı Şenol Yakasız, İşadamları Kenan, Aygün Mehmet Öztürk, Salim Ethem Mican, Kadir Ada, Esenler Giresunlular Dernek Başkanı Nazmi Güler Yönetim Kurulu, Küçükçekmece Giresunlular Dernek Başkanı Yalçınkaya Böber ve Yönetim Kurulu, Piraziz Dernek Başkanı Engin Güner Yönetim Kurulu, Zeytinburnu Dernekler Birliği ve Zeytinburnu Giresunlular Dernek Başkanı Yaşar Güner ve Yönetim Kurulu,  Pir-Bul Dernek Başkanı Fahrettin Toraman ve Yönetim Kurulu, Eynesil Federasyonu Başkanı Ayhan Aslan ve Yönetim Kurulu, Şebinkarahisarlılar Dernek Başkanı Mehmet Şimşek ve Yönetim Kurulu, Ataşehir Giresun Dernek Başkanı Fatih Yelekoğlu,  Büyük Osmanlı Derneği Başkanı Bayram Demir, Kocaeli Şebinkarahisarlılar Dernek Başkanı İlhan Avutman ve Yönetim Kurulu, Arnavutköy Giresunlular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Cönt, Giresun Medya Platformu Başkanı Sadi Toygar, Kanal 28 TV Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Akkaya, Mavi Karadeniz TV Genel Koordinatörü Metin Ruşen, Giresun Dergisi Sahibi Remzi Mamaşoğlu, Aydınses Gazetesi Sahibi Murat Aydın, İGEDER Başkanı Arif Dede, Sanatçı Erdal Güvendi, Yerel Futbol Haber Sitesinden Ahmet Karaali Eyüp sultan Belediye Başkan Danışmanı Mustafa Meyveci ve çok sayıda Giresunlu sporsever katıldılar.

Haber: Aydın Kömürcü

Fotoğraflar: Özkan Kömürcü

Giresun Federasyonu Hasan Turan Mehmet Kuğu Remzi Aydın Osman Ağa Futbol turnuvası
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg