Malkoç Kadınlar Günü’nde kadın mahkûmları ziyaret etti

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Başdenetçisi Şeref Malkoç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Sincan F Tipi Ceza ve İnfaz Kurumundaki kadın mahkumları ziyaret etti.

Malkoç Kadınlar Günü’nde kadın mahkûmları ziyaret etti
Malkoç Kadınlar Günü’nde kadın mahkûmları ziyaret etti Admin
Advert

Dünya Kadınlar Günü'nde tüm kadınların gününü kutlayan KDK Başdenetçisi Şeref Malkoç ve denetçi Celile Özlem Tunçak, Sincan F Tipi Ceza ve İnfaz Kurumunda bulunan kadın mahkumları ziyaret etti.

365 günün sadece bir günü değil bütün günlerin kadınlara mahsus olduğunu belirten Malkoç, bu günün bir farkındalık oluşturmak amacıyla olduğunu ve olumsuz olaylara dikkat çekilmesini, tekrarlanmamasını ve olumlu yönlerin de teşvik edilmesini istediğini söyledi. İnsanın eşrefi mahlukat ve yaratılmışların en güzeli olduğunu vurgulayan Malkoç, şöyle devam etti: "Esas olan insandır. Kadınlarımız tarih boyunca hep haksızlığa uğramıştır, belki de dünya tarihi incelendiğinde kadınlarımızın en rahat ve huzurlu olduğu dönem bu dönemdir. Çünkü geçmişte insan yerine bile konulmamıştır. Eğer insanoğlu iyiliği, merhameti, toplumda sevgiyi ön plana çıkarırsa o toplum zaten erdemli toplum olur. Biz Müslümanız çok şükür, fiziki olarak topraktan yaratılmanın dışında bir de Allah'ın kendi özelliklerinden verdiği özellikler vardır. Bu özelliklerin farkına varıp arttırmaya çalışırsak kadınlarımız rahat eder. Kadınlarımızın rahat etmesi demek, toplumun da rahat etmesi demektir. Bizim kurumumuzda çalışanlarımızın yüzde 50'ye yakını kadınlardan oluşuyor, bu çok güzel bir şey" dedi.

"Türkiye ortalamasının üzerinde"

Cezaevi ziyareti sonrası basın mensuplarına bilgi veren Başdenetçi Şeref Malkoç, farklı bir etkinlik yapmak istediklerini belirterek, "Öncelikle Allah kimseyi buralara düşürmesin ama gördüğümüz şeylerden memnun olduk. Kapasitenin çok üzerinde bir doluluk var, ancak bu fiziki olarak imkanların var olmasıyla giderilmiş bir sıkıntı. Aldığımız bilgiye göre burası 350 kişilik kapasitesi olan bir cezaevi ancak 600 civarında tutuklu veya hükümlü var. Bu konuda kütüphaneden faydalanma oranı bizi çok sevindirdi. Çünkü 600 hükümlü ayda 800 kitap okuyor. Bu Türkiye ortalamasının üzerinde. Böyle sosyal imkanların olması çok iyi. Ayrıca içeride lise veya üniversiteye devam edenlerin oranı yüzde 22 civarında, bu önemli bir rakam. Kimse düşmesin ama bugün burada bulunan arkadaşları ziyaret etmek de umarım anlamlıdır" ifadelerini kullandı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak amacıyla yaptıkları ziyarette kütüphane, çocuk bakımevi, uyku odaları, oyuncaklar ve el işi atölyeleri gibi çok güzel hizmetler gördüklerini belirten Tunçak ise, mahkum kadınların bundan faydalanmakta olduğunu ve bunu görmekten memnuniyet duyduklarını söyledi. Tunçak, kadınların Kadınlar Günü'nü de kutladı. Bu arada cezaevine yakınlarını ziyarete gelen vatandaşlar da oldu. Gülistan Özkaya Tektaş'ın 3 yaşındaki oğlu Umut da bugün annesini görmenin sevincini yaşadı.

Şeref Malkoç Cezaevi ziyaret
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg