Soylu: Sıçan gibi kaçıyorlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bugüne kadar bine yakın sığınağı tarumar ettik. Bizimkiler her yerde onları arıyor, onlar da sıçan gibi kaçıyorlar. Lice'ye gittik. Orada 7 bine yakın evladımız sadece bir operasyona başladı. Önümüzdeki günlerde yenileri başlayacak" dedi.

Soylu: Sıçan gibi kaçıyorlar
Soylu: Sıçan gibi kaçıyorlar Admin
Advert

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bugüne kadar bine yakın sığınağı tarumar ettik. Bizimkiler her yerde onları arıyor, onlar da sıçan gibi kaçıyorlar. Lice'ye gittik. Orada 7 bine yakın evladımız sadece bir operasyona başladı. Önümüzdeki günlerde yenileri başlayacak" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da İlkadım Belediyesi Derebahçe Sosyal Tesislerinde muhtarlarla bir araya geldi. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un konuşmasıyla başlayan toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun bugün bir başka güzel, bir başka heyecanlı. 16 Nisa referandumdan sonra vesayetin ve istikrarsızlığın bittiği bir ülkede yaşayacağız. Ülkemiz 2023 ve onu takip eden yıllarda kalkınmışlık ve gelişmişlikle anılacak. Çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak için 16 Nisan'da ‘evet' diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞLAR GELECEKLERİNE YÖN VERECEK BİR KARAR ALACAK"

Yılmaz'ın ardından söz alan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, geleceğinin, Cumhuriyetin 100. yılı, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru ilerlemenin en hızlı adımlarını attığı bir dönemden geçiyor. İnşallah pek yakın zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin aziz vatandaşları dünyanın her yerinde geleceklerine yön verecek bir karar alacaklar. Biz, inşallah bu kararın mübarek olacağını düşünüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2001'den beri büyük bir yol aldığını, büyük hizmetler ettiğini ve ülkemize merhale üstüne merhale attığını biliyoruz. Türkiye'nin demokrasi tarihinin içerisinde büyük yaralar açılmak istendiği zamanlarda dimdik durdu. 27 Nisan'daki e-muhtıra, Cumhurbaşkanının seçtirilmemesi ve 15 Temmuz ihaneti. O gece TSK'ya yuvalanmış FETÖ üyeleri başa çekerek darbe girişiminde bulundular. Bütün millet sokaklara çıktı ve 16 Temmuz sabahı o karanlık emellere sahip olanlar, kendileri karanlığa gömüldü. 16 Nisan günü inşallah dünyanın her yerindeki Türk vatandaşları kendi gelecekleriyle ilgili karar verecekler" diye konuştu.

"UMUDUMUZUN KESİLMESİNDEN YORULDUK"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise yaptığı konuşmada, "Çok partili sisteme geçtiğimizden beri aynı havayı soluyoruz. Muhalefet aynı istemezük tavrını gösteriyor. Menderes'in Demokrat Partisi başa geldiğinden beri her 10 yılda bir darbeler gündeme geliyor. Bunlar hep ülkelerin atılım yapacağı 10 yıllara tekabül diyor. Demirel dönemi de muhtıra ile süsleniyor. Daha sonrasında sağ sol davası ve 12 Eylül geliyor. Ardından Turgut Özal ve Erbakan'ın zamanda 28 Şubat ortaya çıkıyor. Daha sonra da AK Parti döneminde muhtıralar meydana çıkıyor. Sonrasında da 15 Temmuz darbe girişimi meydana geliyor. Bunların hepsinin ortak özelliği tekrar etmektir. 60 yıldır bu işler aynı şekilde tekrar ediyor. 60 yıldır her 10 yılda bir bunlar oluyorsa, bu sistemi sorgulama zamanı gelmiştir. Artık yorulduk. Her 10 yılda umudumuzun kesilmesinden yorulduk. Arkamıza bakmaya, bize arkamızdan hançerleyecekler mi diye bakmaktan yorulduk. Bu milleti terbiye etmek istediler. Ezanı bu ülkenin minarelerinden aslıyla okutmayarak terbiye etmek istediler. Gün geldi bu ülkeyi sevenlere, hizmet edenlere iftira atarak, hakaret ederek terbiye etmek istediler. 1971 muhtırası ile bizi terbiye etmek istediler. Anayasa Mahkemesi ile Danıştay ile, bir annenin iki oğlunu sağcı-solcu diye birbirine öldürterek terbiye etmek istediler. Ekonomik krizlerle, yüzde bin 600 faizle, terörle, enflasyonla, kıyafetlerle, cinsiyetle, dinimizle terbiye etmek istediler. Bugün bizim Samsun'da olmamızın sebebi 16 Nisan'da bizi terbiye etmek isteyenlere hayır bizi terbiye edemeyeceksiniz bu millet patrondur demek için buradayız" sözlerine yer verdi.

"BUGÜN ÖZERKLİK İLAN ET DE GÖRELİM SENİ"

7 Haziran'ı hep beraber gördüklerini, birilerinin elini ovuşturduğunu, hükümet kurulamadığını hatırlatan Soylu, "15 Temmuz'da bir hainin bu ülkeye saldıracağına, masum insanların üstüne F16'larla saldıracağına hiç kimse ihtimal vermezdi. Seçim yeni olmuştu. Kim Gezi olaylarından sonra ülkenin birbirine gireceğine bilebilirdi. Ülke uçuşa doğru gidiyordu. Dev yatırımlar yapılıyordu. Ama biz gezi olaylarında 5 ağaç yüzünden önce bunların olacağına bilemedik. Rahmetli Menderes'e atılan iftiraların aynısının Recep Tayyip Erdoğan'a atılabileceğini bilemedik. Birçok yalanı uydurarak idama götürdüler. Aynısını 17-25 Aralık'ta yaptılar. Hiç birimiz 16 Aralık'ta yargı darbesi olacağını bilemezdik. Aynı 15 Temmuz gibi bir darbeyi o gün geçekleştirmek istediler. 21. asrın başında artık olmaz dediğimiz e-muhtıralar meydana geldi. Türkiye Gezi olaylarından önce borcumuzu ödedik, ‘isterseniz size 5 milyar da borç verelim' dedikten sonra bu olaylar oldu. Bu altın coğrafyayı hiçbir zaman bizim yönetmemizi istemediler. 7 Haziran'da yüzde 10'u aşınca şımaranlar, güzel kardeşlerimizi oralarda korkutarak, tehdit ederek ve kandırarak, istismar ederek oy istediler. Yüzde 10'u geçince ‘ey TC seni tükürüğümüzle boğarız' dedi. Nerede şimdi o? Kodeste. Bu milletin beraberliğine zehir akıtmak isteyenler ‘bundan sonra Güneydoğu Anadolu'yu biz yöneteceğiz' dediler. ‘Mardin, Nusaybin, Hakkari, Muşta ve birçok yerde özerklik ilan edeceğiz' dediler. Madem o kadar cesursun, maden kalleşlikten başka şeyler de biliyorsan, adamsan, yürekliysen bugün özerklik ilan et de görelim seni" şeklinde konuştu.

"BİZ MHP İLE İTTİFAK ETTİK"

10 yıldır Türkiye'de AK Parti'nin siyaseti kutuplaştırıyor algısının oluşturulmaya çalışıldığını belirten Bakan Soylu şöyle devam etti: "İlk seçimden yüzde 34 aldık. En son ankette yüzde 52 aldık. 34'ten 52'ye gelmek kolay mı. Millete sırtınızı dönersiniz bir dahaki seçimde önüne gidebilir misiniz? Bunların hepsi hizmetle olacak şeylerdir. Ana muhalefet 25, 24, 26. Bir ileri bir geri. Ona demişler ki sana verdiğimiz pusulayı takip et. Allem ederim, darbeyle, muhtırayla, devalüasyonla seni iktidar ederim demişler. Bu sistemi tabii ki istemezler. Bu sistemle yüzde 25 ile iktidar olamıyor. Bu millete bir şeyler önerin ya da ittifak edin. Bakın biz MHP ile ittifak ettik. Milletimizin önüne bir öneri getirdik. Peki, sen kimle uzlaştın? Karayılan ‘evet çıkarsa biz bittik' diyor. PKK bugün her yerde hayır için çırpınıyor. Sana kim PKK ile birlikte aynı sözde buluş dedi."

"SIÇAN GİBİ KAÇIYORLAR"

"Bugüne kadar bine yakın sığınağı tarumar ettik" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şunları kaydetti: "Bizimkiler her yerde onları arıyor, onlar da sıçan gibi kaçıyorlar. Lice'ye gittik. Orada 7 bine yakın evladımız sadece bir operasyona başladı. Önümüzdeki günlerde yenileri başlayacak. HDP 30 kişiyle operasyon bölgesine geldi. ‘İnsan hakları' dediler. Orada biz kimin peşinde olduğumuzu biliyoruz. O İnönü Stadı'nda evlatlarımızın canlarını katledenleri bulacağız ve gerekeni yapacağız. Onları kollamak için oraya geliyorlar."

Türkiye'nin bugün büyük bir fırsat içerisinde olduğunu vurgulayan Bakan Soylu sözlerine şöyle tamamladı:

"Aşağımızdaki coğrafya ateş çemberi. Avrupa, ortak para birimi euroyu ve ortak anayasayı gerçekleştiremedi. İngiltere de eyvallah dedi. Tam fırsatı bugün. Biz ileri adım attıkça ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor. Avrupa bu durumdayken, ABD yeni bir rota çizerken, etkin ve hızlı karar alabilen, yargının hükümetin, yasamanın kendi işini yapabilen bir seçim var önümüzde. Artık onların yargısı olmayacak, milletin yargısı olacak."

Kaynak: Vatan

Süleyman Soylu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg