Zor bela! 0-1

Trabzonspor Rize deplasmanında tek golle galip geldi.

Zor bela! 0-1
Zor bela! 0-1 Admin
Advert

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de bugün deplasmanda Çaykur Rizespor'u yenerek ligin ikinci bölümündeki yükselişini sürdürmek amacıyla sahaya çıktı.

2017 yılında oynadığı 10. lig maçından da galibiyetle ayrılan ve namağlup ünvanını sürdüren bordo-mavililer, Karadeniz derbisinden 3 puanı koparan taraf oldu.

Maçın tek golü, kaleciye verilen geri pasta kazanılan çift vuruştan geldi. Yapılan organizasyonda topu kaleye yollayan isim Zeki Yavru oldu. N'Doye'a çarpan top 23. dakikada ağlarla buluştu: 0-1

Trabzonspor rakibine karşı son haftalardaki etkili oyunu ortaya koyamadı. Orta sahada Onazi ve Okay rakibi durdurmakta gösterdikleri başarıyı hücuma katkı yapmakta pek gösteremedi. En çok aranan isimlerden biri Pereira oldu. Emmanuel Mas da, özellikle ilk yarıda Rizespor ataklarında rakiplerini durdurmakta zorlandı. Forvet arkasında Yusuf Yazıcı'nın yerine ilk 11'de yer alan Bero gayretli oynamasına rağmen ataklara fazla katkı veremedi. Castillo ise 1 şut dışında neredeyse hiç bir şey ortaya koyamadı.

Maçın son dakikalarına doğru Rizespor var gücüyle gol bulmaya çalışırken Trabzonspor defansı dikkatli ve süratli müdahalelerle rakibine gol şansı tanımadı. Kaleci Onur da bir kaç pozisyonda rakibin gole ulaşmasını engelleyerek görevini en üst düzeyde yaptı.

İkinci devre iyice kendi sahasına çekilen Bordo Mavili takım, bulduğu hızlı atak fırsatlarında gereken beceriyi gösteremedi. Özellikle sonradan oyuna giren Yusuf Erdoğan'ın rakip yarı sahanın ortasına kadar çıkan kaleciyi çalımlamaya kalkması ve önündeki boş alan varken topu rakibinin ayağına isabet ettirmesi Bordo Mavili taraftarlara saç baş yoldurdu.

N'Doye cezalı duruma düştü

Trabzonspor'a maçtaki, tek golu kazandıran N'Doye, 34. dakikada gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü ve haftaya oynanacak Beşiktaş sahaya çıkma imkanını kaybetti.

Hakemin çalan düdüğü ile 3 puan Trabzonspor'un oldu. Bu sonuçla Trabzonspor 44 puanla 5. sırada yer alırken Çaykur Rizespor ise 20 puanla son sıraya düştü.

Trabzonspor Rizespor maç sonucu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg