Giresun Günleri'ne Büyük İlgi

Yenikapı Etkinlik Meydanı'nda düzenlenen 11. Giresun Günleri'ne İstanbul ve civar illerden büyük bir katılım gerçekleşti.

Giresun Günleri'ne Büyük İlgi
Giresun Günleri'ne Büyük İlgi Admin
Advert

Özellikle İlçe Belediyeleri’nin stantlarının olduğu büyük çadırın içinde adım atacak yer bulunamazken; stantların önünde yapılan ikramlara ve halk oyunları gösterilerine halk büyük ilgi gösterdi.

11. Giresun Günleri’ne Giresun Valiliği, Giresun Belediyesi, Bulancak Belediyesi, Piraziz Dernekler Birliği, Keşap Belediyesi, Şebinkarahisar Dernekler Federasyonu, Çamoluk Belediyesi, Güce Belediyesi, Yağlıdere Belediyesi, Alucra Vakfı, Tirebolu Belediyesi, Espiye Belediyesi, Eynesil Belediyesi, Görele Belediyesi, Doğankent Sivil Toplum Kuruluşları, Dereli Dernekler Federasyonu, Keşap Belediyesi, Çanakçı Dernekler Birliği ve Giresun Batlamalılar Derneği stantları ilçe ve belde bazında katıldılar.



Ayrıca İstanbul’un Eyüp Belediyesi, Beykoz Belediyesi ve Bağcılar Belediyesi de açtıkları stantla Giresunlu ziyaretçilere hizmet etmeye çalıştılar.

11. Giresun Günleri’ne kurum olarak katılanlar ise Giresun Üniversitesi, Giresun Deniz Yıldızı Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Fiskobirlik oldu.

Yöresel ürünlerin satıldığı ve yöresel yemeklerin yapıldığı çadırlara da yoğun ilgi gösteren Giresunlular; Giresun’a özgü çeşitli hediyelik ürünleri satın alırken, Giresun’a özgü lezzetlerin tadına bakma fırsatı da buldular.

Konser alanındaki kalabalık ise görülmeye değerdi. Giresun Günleri’nin en kalabalık alanlarından biri olan konser alanına gelen Giresunlular, sahneye çıkan Giresun’un yerel sanatçılarının söylediği ‘Giresun Karşılaması’ ve ‘Horon’la coşkulu anlar yaşadılar.

Çeşitli sıkıntılar yaşıyoruz, ancak...

Giresun Günleri’nin 11.’sini düzenlediklerini vurgulayan Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu da; “Son 2 senedir Giresun Günleri’ni Yenikapı’da yaparak Giresunlularla bir araya gelme imkânı bulduk. Daha önce Eyüp Feshane’de yaptığımız Giresun Günleri’ni Yenikapı’ya taşıyarak yeni bir döneme girdik. Burada çeşitli sıkıntılar yaşıyoruz ancak, katılıma baktığımızda son derece memnunuz. Katılım gösteren tüm Giresunlu hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.

Yenikapı’da yaşadığımız sıkıntıları Giresun Federasyonu Yönetim Kurulu olarak istişare ediyoruz ve gelecek yıllarda bu sıkıntıları bertaraf ederek daha başarılı organizasyonlar yapmanın düşüncesi içindeyiz. Giresun Günleri, gelecek yıllarda daha da önemli bir marka olacak. Bunu tüm kalbimle inanıyorum ve Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımızla bu yolda tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Haber ve fotoğraflar: Hakan Uğurlu - www.kerasus.net

Giresun Günleri Mehmet Kuğu Yenikapı Giresun Belediyesi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg