Bir ek gelir kapısı daha: İstiridye Mantarı

Karadeniz bölgesinde çay ve fındığın yanında ek gelir amacıyla yetiştirilen ürünlere yenileri ekleniyor.

Bir ek gelir kapısı daha: İstiridye Mantarı
Bir ek gelir kapısı daha: İstiridye Mantarı Admin
Advert

Emekli olduktan sonra kendi işini kurmak isteyen Kadir Sağlam, İstiridye Mantar üretimi için Eynesil İlçe Tarım Müdürlüğü’nün desteğiyle eğitim almayı sürdürüyor.

Sağlam, çay ve fındığa ek gelir sağlayacak İstiridye Mantarı üretimi için almak istediği eğitim imkanını uzun arayışlar sonunda Giresun’un Eynesil ilçesinde bulduğunu söyledi. Trabzon’un Yomra ilçesinden her gün Giresun’un Eynesil ilçesine gittiğini ifade eden Sağlam; “Yaklaşık iki yıldan beri İstiridye Mantarı eğitimini almak için çalmadık mevki ve makam bırakmadım. Araştırma yaptım ve İstiridye Mantarı üretimine girmek istedim fakat hiçbir yerden doğru dürüst bir bilgi alamadım. Sonunda Eynesil ilçesinde bu konuyla ilgili çalışmaların olduğunu duydum ve ilçe Tarım Müdürü Fadıl Öztürk ile tanıştım. O da ilçede bu işi yapan kişilerle irtibata geçirdi. Şimdi Trabzon’dan Eynesil ilçesine gelip ilçeye 11 km uzaklıktaki Adaköy köyüne gelerek seminerler aldım, bilgilendim. Allah’ın izniyle bundan sonra bu üretimi makul bir şekilde yapmaya çalışacağım. Hem aile ekonomime ve hem de ülke ekonomisine katkı sağlamayı düşünüyorum. Umuyorum ki başarılı olduğum takdirde çocuklarım da bu işimi devam ettireceklerdir. Az bir sermayeyle büyük işler yapmayı amaçlıyorum.” dedi.

Bölge insanına çay ve fındığa ek gelir olarak İstiridye Mantarını tavsiye eden Sağlam; “Karadeniz Bölge insanının çay ve fındık ürünlerine adeta mahkûm olmuş durumda. Bölge insanı ek gelir kapısı olarak da İstiridye Mantarını üretebilir. Umuyorum, inşallah bu iş Karadeniz Bölgesi de yaygın bir şekilde gelişir, bölge insanımız içinde fındık ve çaya ek gelir kapısı olur” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg