Trabzon ilk yarıda istediğini alamadı

Trabzonspor sezona 3 galibiyet 1 beraberlikle başlarken, sonrasında takım içerisinde yaşanan sıkıntılar ve hakem hataları, Bordo-Mavili takımı dibe vurdu. Trabzonspor ilk yarıyı 9.sırada tamamladı.

Trabzon ilk yarıda istediğini alamadı
Trabzon ilk yarıda istediğini alamadı Admin
Advert

Trabzonspor ilk yarıyı istediği yerde bitiremedi... Trabzonspor bu sezona Bursaspor, Beşiktaş, Kayserispor galibiyeti ve Akhisar Belediyespor beraberliği ile başlarken, sonrasında takım içerisinde yaşanan huzursuzluk ve hakem hataları ile Bordo-Mavililer bir anda tepetaklak oldu. Galatasaray karşısında hakem hataları ile kaybedilen 3 puanın yanı sıra eski başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun futbolculara para ödememesi oyuncuların performansını bozdu. Trabzonspor, Galatasaray maçında aldığı yenilgi sonrası Osmanlıspor, Konyaspor ve Mersin maçlarında aldığı üst üste yenilgilerle iyice çöktü. Osmanlıspor maçında yaşanan Erkan-Mehmet kavgası bir türlü çözüme kavuşmayınca takım içerisinde dengeler adeta bozuldu. Daha sonra ligde istediğini alamayan Trabzonspor’da teknik direktör Şota istifa etti. Göreve ise alt yapı koordinatörü Sadi Tekelioğlu getirildi. Trabzonspor, teknik direktör Sadi Tekelioğlu yönetiminde çıktığı 6 lig karşılaşmasında ise 3 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 de beraberlik aldı. Ayrıca, Bordo-Mavililer, Türkiye Kupası’nda Tekelioğlu ile çıktığı 2 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı ve gruptan çıkma adına büyük bir avantaj yakaladı. Trabzonspor ilk yarıyı ligde 24 puanla 9.sırada tamamladı. Bordo-Mavililer ilk yarıda 7’şer galibiyet ve mağlubiyet ile 3’te beraberlik elde etti.

Yusuf Erdoğan, Trabzonspor’da istikrar sorunu olduğunu söyledi

Trabzonsporlu Yusuf Erdoğan, Kasımpaşa maçı sonrası yaptığı açıklamalarda kulüpte istikrar sorunu olduğunu belirterek, “Bizim en büyük sorunumuz istikrar. Trabzonspor'da 3. sezonum 7 teknik direktör ve 3 tane de sportif direktör ile çalıştım. Sürekli kulüpte bir şeyler değişiyor. Yeni maceralara atılıyoruz. Ben de 7 hocayla çalıştım. Her gelen farklı bir sistem, farklı bir düşünceyle oynattı bizi. Bir gün sol bek, bir gün sol açık, bir gün sağ açık. Trabzonspor'da oynayan futbolcuların mevkisi önemli değil. Önemli olan tüm performansını sahaya yansıtması. Sadi hoca geldiğinden beri sol bek oynuyorum. Kendi performansımı da beğeniyorum, bunun da üstüne koymak istiyorum. İnşallah bundan sonra istikrar yakalarız. Trabzon şehri biraz aceleci. Biz de bunun farkındayız. En kısa sürede güzel şeyler yapmak istiyoruz" dedi.

Mbia: Aklımız tatildeydi!

Trabzonspor’un deplasmanda Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından Stephane Mbia açıklamalarda bulundu. Akıllarının biraz tatilde olduğuna ifade eden Mbia, ''Kazanmak istiyorduk ancak karşımızda iyi bir takımda vardı ve bu sonuç ortaya çıktı. Şimdi tatile çıkacağız ve kafamızı dağıtarak daha iyi döneceğiz. Aklımız biraz tatildeydi, ailemizle geçireceğimiz zamandaydı. İkinci yarı daha iyi olacağız.'' dedi. İlk yarıyı da değerlendiren M’bia ''Toparlama yapacak olursak, daha fazla performansla daha çok puan toplamalıydık. Ancak sezon başından beri sürekli ard arda gelen problemlerin olduğu ve etkilediği bir gerçek. Başkan değişti ve yen başkan çok iyi bir başlangıç yaparak bir çok problemi çözdü. İkinci yarıda daha iyi toparalanarak düzeleceğiz. İlk yarı benim için biraz zor geçti. İkinci yarı yeni yönetim ve başkanımızla daha iyi bir takım olacağız” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor son 5 sezonda ilk 17 haftada istediği puan ortalamasına ulaşamadı

Trabzonspor bu sezonda ilk yarıyı 24 puanla tamamladı. Trabzonspor 2010-11 sezonunda ilk yarıda 42 puan toplamış ve lider olarak devreye girmişti. Trabzonspor sözü geçen sezon ilk yarıda 13 galibiyet almış 40 gol atıp 10 gol yemişti. Trabzonspor ile Kasımpaşa takımları lig tarihi boyunca 13 kez karşılaştı. Oynanan 13 maçta Trabzonspor 5 kez kazandı, 5 maç berabere bitti, 3 maçta Kasımpaşa galip geldi. Kasımpaşa Süper Lig’de Trabzonspor ile oynadığı son 6 maçı kaybetmedi. Son 6 maçın 2 tanesini kazanan Kasımpaşa 4 tanesini berabere bitirdi. Bu sezon İstanbul’da, geçen sezon hem Trabzon’da hem İstanbul’da oynanan maçlar 1-1 berabere biterken önceki sezon yine Trabzon’da oynanan maç 0-0 bitmişti. 2013- 14 sezonunda Kasımpaşa sahasında 3-2 kazanırken 2012-13 sezonunda da 2-0 galip gelmişti. Süper Lig’de oynadığı son 4 deplasmanda maçında bir beraberlik üç yenilgi alan Trabzonspor, bu maçlarda sadece bir gol atabildi. Trabzonspor sezon genelinde de 9 deplasmanda maçında sadece üç galibiyet alabildi.

kaynak: günebakış

Trabzonspor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg