İstanbul Anadolu Yakası Trabzonlular Derneği resmen kuruldu

İstanbul Anadolu Yakası Trabzonlular Derneği, geçen hafta 21 Kurucu ismin imzasıyla resmen kuruldu.

İstanbul Anadolu Yakası Trabzonlular Derneği resmen kuruldu
İstanbul Anadolu Yakası Trabzonlular Derneği resmen kuruldu Admin
Advert

Daha önce Sultanbeyli Trabzonsporlular Derneği Başkanlığı da yapmış olan Alaattin Aksoy’un kurucu başkanlığında kurulan dernek, adından da anlaşılabileceği gibi İstanbul’un Anadolu Yakası’nda faaliyet gösterecek ve ilçelerde temsilcilik açmak suretiyle çalışacak. Derneğin kurucu isimleri arasında Tuzla Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Erkan Yavuz Atagün, Trabzonspor Bağımsız Milletvekili Adayı Metin Kaya ve başta Erol Çavuşoğlu ve Mustafa Yıldırım olmak üzere dernekçilik faaliyetlerinde tecrübeli isimler de bulunuyor.

Kurucu başkan Alaattin Aksoy, derneğin kuruluş hikayesi başta olmak üzere amaç ve hedefleri hakkında bize şu açıklamalarda bulundu.

“İstanbul Anadolu Yakası Trabzonlular Derneği’nin kuruluşunu geçen hafta yaptık. İstanbul Anadolu Yakası adını tercih etmemizin bir sebebi; bizim bu yakada yaşıyor oluşumuz. Avrupa Yakası’nda yaşayan arkadaşlarımız da inşaallah böyle bir girişimde bulunurlar. Yasal olarak yedi kişi bir araya gelerek bir dernek kurabiliyorlar. Biz 21 kurucu üyeyle yaptık. Açık konuşalım, birçok derneğin sadece tabelası vardır, yani bilinen tabirle tabela derneğidir. Burada bir boşluk olduğunu, iyi temsil edilmediğimizi düşünüyoruz. Allah nasip ederse güzel işler yapacağımızdan eminim.

Anadolu Yakası’ndaki Tuzla’dan Adalar’a, Adalar’dan Üsküdar’a, Üsküdar’dan Şile’ye, Şile’den Sultanbeyli’ye kadar bütün ilçeleri kapsayacak, her ilçeden ikişer üçer temsilciyle beraber güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. İlçelerde şubeler açacağız. Bu ilçelerde faaliyet gösteren il, ilçe ve köy dernekleriyle istişareler yapacağız. Daha güçlü ve samimi olarak neler yapabileceğimizin yollarını araştıracağız. İlk hedefimiz Trabzonlu bürokrat, sanatçı, sporcu, eski vekillerimiz, akademisyenlerimiz gibi değerlerimize sahip çıkmak ve onore etmektir.

Hz. Mevlana’nın “Kuru duayı bırak. Ağaç isteyen tohum eker” sözünü kendimize şiar edinecek ve camiamız için olumlu işler yapmaya çalışacağız. Henüz derneğimizin mekânı yok ama bu konuda hazırlıklarımız devam ediyor. En kısa zamanda mekanımızı açacak ve kamuoyuna duyuracağız"

İstanbul Anadolu Yakası Trabzonlular Derneği’nin kurucular listesi şu isimlerden oluşuyor:

-Alaattin Aksoy (Kurucu Başkan)

-Recep Yılmaz

-Metin Kaya

-Burhan Polat

-Erol Çavuşoğlu

-Erdal Yığıcı

-Hayri Çuvalcı

-Osman Kılıçarslan

-Erkan Yavuz Atagün

-Hamit Ayaz

-Mustafa Genç

-Ergin Öztekin

-Mustafa Yıldırım

-İlker Öztürk

-MustafaTahsin Taşkın

-Mücahit Sefa Mataracı

-Ali Durmuş

-Taner Eyüpoğlu

-Soner Yıldırım

-Birol Keskin

-Muhammet Aydın

Alaatin Aksoy Erkan Yavuz Atagün Metin Kaya İstanbul Anadolu Yakası Trabzonlular Derneği
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg