Trabzon'un Fethi Fatih'in kabri başında dualarla yad edildi

TAKADEMİ (Trabzon Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi) Trabzon’un Fethini Fatih Cami'inde kutlayarak Fatih Sultan Mehmet Han’ı kabri başında hatim ve dualarla andı.

Trabzon'un Fethi Fatih'in kabri başında dualarla yad edildi
Trabzon'un Fethi Fatih'in kabri başında dualarla yad edildi Admin
Advert

Trabzon Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi; Trabzon'un Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethini, gerçek tarihinde kutlamayı İstanbul'da iki ayrı etkinlikle başlattı.

Mavi Karadeniz Tv'de program

Trabzon’un 15 Ağustos 1461 Günü Fatih Sultan Mehmet Han tarafından gerçekleştirilen fethinin 557. yıldönümü; TAKADEMİ - Trabzon Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi tarafından bu yıl ilk kez 15.Ağustos.2018 Çarşamba  20:00-23:00 saatleri arasında Mavi Karadeniz TV’ de canlı yayında kutlandı. Kutlamaya telefonla katılan tarihçiler Feridun Emecan, İbrahim Tellioğlu, Hanefi Bostan ve Kenan İnan Trabzon'da Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun düzenlediği panelde savundukları ve ispatladıkları Trabzon'un Fetih tarihinin 15 Ağustos 1461 olduğunu sebepleri ve belgeleriyle tekrarladılar.

Fatih Sultan Mehmet Han Kabri Başında Anıldı

Trabzon!un Fethinin ilk kez gününde -15 Ağustos 1461- kutlanılmasına kurumsal öncülük eden TAKADEMİ ( Trabzon Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi) kurucularından Hüseyin Ayaz;  

17 Ağustos 2018 Cuma günü Fatih Sultan Mehmet Han’ı Kabri başında hatim ve dualarla andık. Anma etkinliğimize Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, Bayrampaşa Müftüsü Yılmaz Küçük ve çok sayıda Trabzonlu ile Cuma namazı için Fatih Camisinde bulunan cemaat de katıldı. Duyarlılık gösteren hemşerilerimize, Bayrampaşa Müftümüze ve Fatih Belediye Başkanımız Hasan Suver Beyefendiye şükranlarımızı sunarım” dedi.

Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Trabzon’un fethinin tarihi 15 Ağustos mu 26 Ekim mi?” adlı panelde yapılan sunum ve konuşmalardan sonra fethin gerçek tarihinin 15 Ağustos olduğu sonucuna ulaşılmıştı.

Haber ve fotoğraflar: Ökkeş Bölükbaşı-Medyagünebakış

Trabzon Trabzon'un fethi 15 Ağustos 1461 TAKADEMİ Fatih Suver Hüseyin Ayaz
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg