Şehr-i Trabzon Dergisinin 8. Sayısı çıktı

Şehr-i Trabzon Dergisinin Ekim 2018 sayısı baskıdan çıktı ve abonelerine gönderilmeye başlandı.

Şehr-i Trabzon Dergisinin 8. Sayısı çıktı
Şehr-i Trabzon Dergisinin 8. Sayısı çıktı Admin
Advert

2017 Mayıs ayında Trabzon Life adıyla yayın hayatına başlayan dergi, böylelikle toplamda 16. Sayısını çıkarmış oldu.

Derginin bu sayısında kapak konusu geçen ay İstanbul’da Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından 10. kez düzenlenen Trabzon Günleri. TDF’nin İstanbul’da her yıl iki kez düzenlediği ve biri Trabzon’un Fethi’ni, diğeri Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunu tema alan etkinlikler, bazı çevrelerde yoğun şekilde tartışılıyor olsa da Trabzon adına düzenlenen en büyük ve en geniş katılımlı etkinlikler olma vasfına sahip.

Derginin yeni sayısında dikkat çekici bir yeni köşe göze çarpıyor. Araştırmacı-yazar Ali Eroğul, Trabzon yerel basınında 50 yıl önce yer alan ilginç haber, makale ve tartışmaları Şehr-i Trabzon okurlarının ilgi ve bilgisine sunuyor. Derginin Genel Yayın Yönetmeni Bülent Şirin, önsöz kısmında yeni köşe için “Bu vesileyle o zamanın Trabzon’unun gündeminden haberdar olacak, nelerin değişip nelerin aynı kaldığını gözlemleme fırsatı bulacağız” diyor.

Bülent Şirin önsözde son döviz hareketleriyle maliyetlerinin çok yükseldiğini ve zor durumda kaldıklarının da altını çiziyor, üstü kapalı da olsa destek beklediklerini ifade ediyor.

“Şimdilik yolumuza devam ediyoruz. Süreli yayınların en büyük desteği abonelik ve reklam gelirleridir. En değerli ve kalıcı yatırımın kültür, sanat ve tarih konusundaki yatırımlar olduğunun elbette sizler de bilincindesiniz”

Şehr-i TRABZON Dergi Bülent Şirin 8.Sayı Trabzon'da bu ay
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg