Dostları doğum gününde Kazım’ı anlattı

Kazım Koyuncu, doğum gününde dostları Tahsin Usta, Mehmedali Barış Beşli ve Aytekin Akay’ın konuşmacı olarak katıldığı programda anıldı.

Dostları doğum gününde Kazım’ı anlattı
Dostları doğum gününde Kazım’ı anlattı Admin
Advert

CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı’nda ilçe kadın kolları tarafından düzenlenen programa yoğun bir katılım gerçekleşirken, CHP Üsküdar Belediye başkan adayları ve CHP İstanbul’un çeşitli kademelerinden yöneticiler de izleyiciler arasındaydı.

CHP Üsküdar Kadın Kolları Başkanı Nuray Kılıç’ın sunuculuğunu yaptığı programda ilk olarak Tahsin Usta söz aldı. Kazım Koyuncu ile Çernobil faciasının Karadeniz’e verdiği zararlardan dolayı gerçekleştirdikleri sivil toplum faaliyetleri sürecinde tanıştıklarını söyleyen Usta, ünlü sanatçının o dönem henüz hastalığının ortaya çıkmamış olduğunu, hastalıktan sonra da tedavi sürecinde kendisiyle sürekli görüştüklerini, vefatından kısa süre önce son olarak Trabzonspor maçına gittiklerini anlattı. Tahsin Usta Kazım Koyuncu’nun iyi bir Trabzonsporlu olduğunu, Trabzonspor’un 1970’li yıllarda ortaya çıktığı dönemlerde bir başkaldırıyı temsil ettiğini ve bunun da Kazım’ın devrimci karakteriyle örtüştüğünü sözlerine ekledi.

Lazcayı korumak için müziği seçtik

Usta’dan sonra mikrofona Mehmedali Barış Beşli geldi. Beşli, Kazım Koyuncu ile üniversite yıllarında tanıştıklarını ve kendi ifadesiyle “gözlerinin önünde eriyip giden Lazca ve Laz kültürü”nü korumak için birlikte bir şeyler yapmak istediklerini, sonunda müzik yoluyla bu sürece katkıda bulunmaya karar verdiklerini söyledi. Beşli, sözlerine şöyle devam etti. “Kazım aslında başka bir tür müzik yapmak istiyordu ve başta gruba katılmak istemedi. Sonunda ikna oldu ve yola çıktık. İlk kez yapılan bir şey deniyorduk ve halkın benimseyip benimsemeyeceği konusunda kafamızda net bir fikir yoktu. İlk konserimizi verdiğimiz Rize Pazar’da seyirciden olumlu tepkiler geldiğini görünce çok sevindik ve birlikte müzik yapmaya devam ettik. Daha sonra Kazım gruptan ayrılmak istedi. İnsanlar kendi hür iradesiyle karar verme hakkına sahiptir. Kazım da böyle münasip gördü. Solo çalışmalara başladı, daha sonra bizim gruptan arkadaşlar da gidip arkasında çaldılar

Geç buldum, erken kaybettim

Son sözü gazeteci Aytekin Akay aldı. Akay da özetle şunları söyledi. “Kazım’la 2003’te tanıştık. İki yıl sonra vefat etti. Yani geç buldum, erken kaybettim. O dönemler görev yaptığım Trabzonspor dergisinde kendisiyle yaptığımız bir röportaj yayınlandı. Bugün Kazım Koyuncu’ya ait ne kadar bilinen ve söylenen söz varsa, hepsi o röportajda sarf ettiği sözlerdir. Çok iyi bir taraftarı olduğu Trabzonspor da kendisine sağlığında gereken değeri vermemiştir. Trabzonspor’un stadında günümüzde gol sonrası çalınan müzikler Kazım’ın besteleridir. Halbuki sağlığında kendisini Trabzonspor’un bir etkinliğinde sahne alması için kulüp yetkililerine teklif götürdüğümde ‘Bize neden yerel sanatçıları getiriyorsun?’ şeklinde –o zamanki anlayışa göre belki normal karşılanabilecek- bir tepkiyle karşılaşmıştım

Tulum sanatçısı Bahrettin Bıçakçı da ezgileriyle etkinliğe renk katarken, son bölümde Kazım Koyuncu için hazırlanan doğum günü pastası kadim dostu Mehmedali Barış Beşli tarafından kesildi ve davetlilere ikram edildi.

Kazım Koyuncu Doğum günü Trabzonspor Tahsin Usta Aytekin Akay
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg