Sultanbeyli Trabzonlular Derneği aday adaylarını ağırladı

Sultanbeyli Trabzonlular Derneği, AK Parti’den Sultanbeyli Belediye Başkan aday adayı olan iki ismi ağırladı.

Sultanbeyli Trabzonlular Derneği aday adaylarını ağırladı
Sultanbeyli Trabzonlular Derneği aday adaylarını ağırladı Admin
Advert

Aday adayları kendilerini tanıtıp Sultanbeyli hakkında genel bir durum değerlendirmesi yaparak ana hatlarıyla gerçekleştirmeyi tasarladıkları projelerden bahsettiler. Davetliler de yakından tanıdıkları aday adaylarına soru ve görüşlerini yönelttiler.

Derneğe ilk olarak Ercan Akbulut geldi ve dernek başkanı Katip Kılıç’ın kısa giriş konuşmasından sonra kendini tanıtarak sözlerine başladı. Akbulut, belediyecilikten gelme bir isim olduğunu, Allah’ın kendisine başkanlık dışında bütün makamları nasip ettiğini, 17 yıl boyunca sürekli imar konusuyla uğraştığını söyledi ve önceki dönemde de Sultanbeyli’de teknik başkan yardımcılığı görevini yaptığını hatırlattı. Trabzon Köprübaşılı aday adayı, özetle “Sultanbeyli ile gönül bağım var. Burada mesleki anlamda yapılacak şeyler olduğunu düşündüğümüz için aday adayı olduk. Allah hem Sultanbeyli’ye hem de memleketimizin her tarafına en hayırlı işleri yapacak kişileri nasip eylesin. Belediyeciliğin çok geniş yetkileri vardır. Biz de bu yetki ve sorumluluk alanları dahilinde burada yapabilecek çok şeyimiz olduğunu düşünüyoruz. Sizden sadece beş yıl istiyorum. Bu süre Sultanbeyli’yi hak ettiği yere getirmek için yeterlidir. Ziyaret ettiğimiz yerlerde bize projelerimizi soruyorlar. Halen bir başkanımız var, bunları açıklamamız çok şık olmaz. İnşaallah aday olursak o zaman detaylı şekilde açıklayacağız. Başka bir aday da olsa kendisine destek vereceğiz. Bu işte küslük olmaz. Destek ve dualarınıza talibiz” dedi.

Derneği ziyaret eden ikinci aday adayı da Oğuzhan Kipoğlu idi. Kipoğlu Trabzonlu değilse de Trabzon damadı ve Sultanbeyli’de uzun yıllar yaşamış biri olarak kendisini yakından tanıyan dernek mensupları tarafından sıcak bir ilgiyle karşılandı. Halen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda danışman olan ve geçmişte bürokrasi ve STK alanlarında birçok görevde bulunan Oğuzhan Kipoğlu, Sultanbeyli’nin sorunlarına vakıf olduklarını, çözümlerini bildiklerini ve görev nasip olduğu takdirde hep birlikte bu çözümleri uygulamaya koyacaklarını ifade etti. Açık sözlü bir tavır sergilediği gözlenen Kipoğlu, Sultanbeyli’de ilk akla gelen sorun olan imar sorununun çözümünün aslında çok zor olmadığını, ancak hemen akabinde bir yeşil alan sorununun baş göstereceğini söyledi. Sultanbeyli’den çıkmış çok sayıda değerli insan bulunduğunu, ancak bu insanların tanınmadığını ve değerlerinin bilinmediğini, Sultanbeyli’nin hak ettiği yere gelmesinde hem bu insanların birikimlerinden istifade etmek hem de kaliteli insan sayısının artırılması için çalışılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Sultanbeyli Trabzonlular Derneği Başkanı Katip Kılıç, her iki aday adayına da Trabzonspor rozeti takarak kendilerine çıkmış oldukları yolda dernek adına başarılar diledi.

Katılımcılardan özellikle Celal Azal, Erol Albayrak ve Köksal Çalık aday adaylarını sorularıyla terletirken, Sultanbeyli’nin tek sorununun imar olmadığını, başka önemli ve çözümü bugüne kadar mümkün olmamış köklü sorunlarının da bulunduğunu ifade ederek bu sorunların çözümü konusunda kararlı ve dirayetli bir duruş sözü istediler.

Ercan Akbulut Oğuzhan Kipoğlu Katip Kılıç Sultanbeyli belediye başkan aday adayı Sultanbeyli Trabzonlular Derneği
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg