Erkan Ocaklı kabri başında anıldı

“Türkü baba” lakabıyla da bilinen Trabzonlu ünlü ses ve müzik sanatçısı Erkan Ocaklı, ölümünün 10. Yıl dönümünde Karacaahmet Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında anıldı.

Erkan Ocaklı kabri başında anıldı
Erkan Ocaklı kabri başında anıldı Admin
Advert

Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Kolları’nın her yıl aksatmadan düzenlediği anma töreni bu kez geçmiş yıllardan farklı oldu. TDF Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu’nun bizzat katıldığı törende katılanlara yemek ve ardından tatlı ve gül suyu ikram edildi. Ayrıca yine TDF’nin özel olarak hazırlattığı Erkan Ocaklı albümü de ücretsiz dağıtıldı.

Törene Başkan İsmail Şatıroğlu’nun yanı sıra TDF Kadın Kolları Başkanı Sabire Çini, Maçka Dernekler Federasyonu Başkanı Osman Aydemir ve yönetim kurulu üyeleri, Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı Prof. Dr. Necmi Kurt, Beinsport yorumcusu Olcay Çakır, merhumun sanatçı dostları Yusuf Cemal Keskin, Adnan Yılmaz, Onay Şahin, Abdurrahman Yazıcı, Taner Eyüboğlu, Zeynep Birinci ve Trabzonlu STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldılar.

Tören Kur’an tilavetiyle başladı. Aynı zamanda hafız olan sanatçı Abdurrahman Yazıcı’nın duasının ardından önce TDF Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu merhum Erkan Ocaklı ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı. Erkan Ocaklı’nın Karadeniz Müziği’ne farklı bir yorum getirerek kitlelere sevdirdiğini, insanların eserleriyle yaşadığını, Ocaklı’nın da asla unutulmadığını, vefanın insan hayatında en önemli duygulardan biri olduğunu kaydederek bu organizasyonu her yıl aksatmadan sürdüren Gençlik Kolları’na teşekkür etti.

Başkan Şatıroğlu’nun ardından duayen sanatçı Yusuf Cemal Keskin’e mikrofon verildi. Keskin, Erkan Ocaklı ile çok eski dost olduklarını, hatırasının yaşatılmasının memnuniyet verici olduğunu söyledikten sonra kendine özgü üslubuyla şunları söyledi. “Herhalde beni de öldükten sonra böyle anarsınız. Ama hayattayken değerimi bilirseniz daha iyi edersiniz

Daha sonra Adnan Yılmaz, Prof. Dr. Necmi Kurt, merhumun kızı Büşra Ocaklı ve Taner Eyüboğlu da söz alarak kısa birer teşekkür konuşması yaptılar. Adnan Yılmaz ve Taner Eyüboğlu’nun konuşmalarına vefasızlıkla ilgili sitem ifadeleri yansırken, Necmi Kurt ve Büşra Ocaklı mezar başında düzenlenen törende katılım sayısının çok önemli olmadığını, Erkan Ocaklı’nın bütün Karadenizlilerin gönlünde ayrı ve değişmez bir yeri bulunduğunu ifade ettiler. Büşra Ocaklı ayrıca her yıl aksatmadan bu etkinliği düzenleyen TDF Gençlik Kolları’na teşekkür etti.

 

 

Erkan Ocaklı TDF TDF Gençlik Kolları Yusuf Cemal Keskin Olcay Çakır Necmi Kurt
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg