Celil Hekimoğlu'nu işaret etti

İdmanocağı Başkanı Mehmet Öz, Trabzon'da yaşıyor olmasına vurgu yaparak kongrede Celil Hekimoğlu'nu işaret etti.

Celil Hekimoğlu'nu işaret etti
Celil Hekimoğlu'nu işaret etti Admin
Advert

HEKİMOĞLU’NA DESTEK

İdmanocağı Başkanı Mehmet Öz, yaklaşan kongre öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu. Genel kurulda Celil Hekimoğlu ve ekibine destek vereceğini dile getiren Öz, “Celil Hekimoğlu tabana yönelik çalışma yapıyor. Dolayısıyla bu artı bir değer. Diğer başkan adayları olaya daha global bakıyor. Benim şahsi inancım şu ki, Celil Hekimoğlu’nun Trabzon’da duruyor olması daha faydalı olacak. Ayrıca adaylar içerisinde Trabzonspor’a en az zararı verebilecek başkan adayı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

MÜMKÜN DEĞİL

Trabzonspor’un borcunun 500 milyon TL olduğuna dikkat çeken Öz, başkanlığa talip olanların bu yükün altından kalkmalarının mümkün olmadığı görüşünde. Öz, “Düşünün 500 milyon TL borcu olan bir şirketi bugün Türkiye’de satın alacak kaç kişi vardır? Ama bugün 500 milyon TL olan kulübe talip üç adayın olması çok enteresan. Bunda bir siyasi, menfaat, maddi olarak demiyorum, manevi olarak nemalanma olabilir. Burada kalkıp da cebinden 500 milyon verebilecek boyutta kimse yok. Trabzonspor’un artık paralı adamların cebine sığınma şansı yok” ifadelerini kullandı.

YILMAZ GİBİSİ YOK

Öz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz gibi cebinden kulübe yüklü miktarda para verebilecek kimse şu anda yok. Dolayısıyla Trabzonspor’un 500 milyon borcu varsa 70-80 milyon TL geliri var. Yani gelecek yönetim en az 6 sene boyunca gelirini hiç almayacak ama o kadarlık bir gelir yaratacak ki Trabzonspor’u döndürebilir bir borç seviyesine indirsin. Yani 200 milyon TL’ye indirsin. Fakat Trabzonspor’un faaliyetini sürdürmesi için her sene 70-80 trilyona ihtiyaç var. Bunu da bulacak. Nasıl bulacak? Trabzonspor’un naklen yayın gelirleri, isim hakkı, İddaa, Spor Toto gelirleri temlikli.”

Bu iş parayla olmaz!

“Trabzonspor’un 5 milyon taraftarı var. 1000 liradan 500 milyon yapar. İşte Trabzonspor’un borcu bitmiştir. Ama o insan o paranın hakikaten borcun ödenmesinin finansmanına gideceğine inansın. Trabzonspor’u bundan sonra yönetecek insanlar bu açmaza bir daha kulübü sokmasın. Trabzonspor’un öyle 10 milyon, 5 milyon Euro’lar verip oyuncu alma lüksü yoktur. Trabzonspor gidecek genç, gelişmeye müsait, yetenekli, muktedir insanları bulacak, bunları alıp getirecek, ondan sonra da kendi planlamasını 3-5 sene sonra yapacak. Bu iş para ile de olmaz, yürekle, planlama, bilgi ile olur. Bu iş parayla olsa Fenerbahçe, Real Madrid her sene şampiyon olur.”

Denge unsuru şart

“Bugün Trabzonspor’un bir marka değeri yok” diyen Mehmet Öz, “Bugün Trabzonspor’a hangi değeri koyarsan koy eğer siyasi bir güç yoksa o markanın değerinin yükselmesi mümkün değil. Trabzonspor siyasetle zaten iç içe. Benim inancım şudur: Trabzonspor siyasetten her zaman faydalanmalıdır. Ama siyaset Trabzonspor’dan faydalanmamalıdır. Maalesef bugüne kadar geldiğimiz süreçte Trabzonspor siyasetten faydalandığı kadar, siyaset de kulüpten faydalanmıştır. Bu karışıklıklar, bölünmeler ve kavgalar bundan olmuştur. Dengeyi kurabilecek bir insanın olması lazım. Bugün çıkan adayların hiçbirini bunu sağlayabilecek seviyede görmüyorum” dedi.

Medya Trabzon

Trabzonspor İdmanocağı Mehmet Öz Kongre
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg