Zorluoğlu İstanbul’da Trabzonlularla buluştu

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, İstanbul’da ikamet eden Trabzonlu iş adamları, bürokrat ve sivil toplum kuruluşu mensuplarıyla bir araya geldi.

Zorluoğlu İstanbul’da Trabzonlularla buluştu
Zorluoğlu İstanbul’da Trabzonlularla buluştu Admin
Advert

Pendik Green Park Hotel’de Trabzon Çaykaralılar Derneği ile Pendik Trabzonlular Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği organizasyona yaklaşık 500 kişi katıldı.

Yemeğe AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile birlikte gelen Murat Zorluoğlu, Trabzonluların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Bu tür organizasyonların vazgeçilmez ismi, Pendik Trabzonlular Derneği ve Trabzon Dernekleri Federasyonu yönetim kurulu üyesi Fatih Kaya’nın kendine özgü renkli üslubuyla sunarak geceye renk kattığı program Trabzon Çaykaralılar Derneği’ni tanıtan bir slayt gösterisiyle başladı. Ardından etkinliğin diğer ortağı olan Pendik Trabzonlular Derneği’nin başkanı Süleyman Pergel kısa konuşmasında 31 Mart seçimlerinin önemine vurgu yaparak ülkenin zor bir dönemden geçtiğini ifade etti ve daha da zorlaştırmak isteyenlerin bulunduğunu, onlara fırsat verilmemesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra konuşan Haydar Revi de aynı şekilde seçimlerin çok önemli olduğunu, oy verme konusunda herkesin yüksek bir hassasiyet göstermesi gerektiğini ifade ettikten sonra “Bu benim il başkanı olarak beşinci seçimim. 31 Mart’tan sonra dört yıllık bir seçimsiz dönem yaşayacağız. Seçimleri sağ salim atlattıktan sonra istikrar ve huzurun devamı için çalışma imkanımız olacak” dedi.

Geceye sonradan katılan Pendik AK Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Cin, Fatih Kaya’nın daveti sonucu ayağının tozuyla kürsüye geldi ve salondaki dinleyicilere çalışmaları hakkında bilgi verdi. Pendik’in İstanbul’un dördüncü, Türkiye’nin 10. büyük ilçesi olduğunu ifade eden Cin,  halen İstanbul’un ulaşım konusunda en önemli merkezlerinden biri haline geldiğini, yakın zamanda projelerini açıklayacaklarını söyledikten sonra “Pendik’in gelecek 50 yılını planlıyoruz” dedi. Ahmet Cin ayrıca “Benim nereli olduğum hakkında spekülasyonlar yapılıyor. Trabzon Köprübaşı’ndan Adapazarı’na göçmüş bir ailenin çocuğuyum. Uzun yıllardır da Pendik’te yaşıyorum” vurgusunu yaptı.

Son konuşmacı Murat Zorluoğlu da özetle şunları söyledi:

“25 yıllık bir devlet tecrübemiz var. Daire başkanlığı, genel müdürlük, müsteşar yardımcılığı, valilik ve aynı zamanda Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevlerinde bulunduk. Bu 25 yılın tamamı esasında belediyelerle ve belediyecilikle geçti. Bürokrat olarak görev yaptığım bakanlıklar belediyelerle yakın ilişkili alanlardı. 2017 yılında Van Valiliğine atandım. Aynı zamanda bilinen adıyla kayyum belediye başkanı olarak görev yaptım. Sayın Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımız bizi oraya terör örgütüne aktarılan kaynakların kesilmesi için gönderdiler. Biz de gider gitmez gereğini yerine getirdik. Aynı zamanda belediyelerde çalışan terör örgütü mensuplarını da derhal işten çıkardık. Şu anda bütün bölgede tam bir huzur iklimi var, vatandaş hayatından gayet memnundur”

Zorluoğlu, Trabzon adayı olmaktan büyük onur duyduğunu ve böyle bir şehre hizmet etmenin kendisi için bütün görevlerin önünde olduğunu ifade ederek şöyle devam etti. “İki aydır sahadayız ve seçimi açık ara kazanacağımıza inanıyoruz. Fakat sandığın her zaman riskli bir araç olduğunu biliyoruz ve asla rehavete düşmeden bütün gayretimizi ortaya koyuyoruz.

Belediyecilik anlayışımız

Eğer kazanırsak;

-Kapsayıcı ve kucaklayıcı bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Bütün Trabzon’a hizmet edeceğiz. Kimseye ayrım yapmayacağız.

-İstişare ve ortak aklı öne çıkaracağız. Trabzon kadim bir şehir, çok büyük bir birikimi, yetişmiş ve değerli insanları var. Trabzon’da herkesin fikri var. Şu anda burada bulunan hemşehrilerimiz ve STK’ların da her zaman masamızda yeri olacak.

-Ehliyetli ve liyakatli bir bürokrasi oluşturacağız. Eğer bu özelliklere haiz bir ekip kuramazsanız tek başınıza hiçbir şey yapamazsınız.

-Trabzon’un sadece merkezine değil, tamamına hizmet götüreceğiz. Bu hizmetleri götürürken de ilçe belediye başkanlarımız en yakın mesai arkadaşlarımız olacak.

Projelerimiz üzerinde çalışıyoruz, önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Ulaşımdan trafiğe, çevre ve altyapı projelerinden gençlik ve spora, sosyal yardımdan kültür ve sanata kadar her alanda hazırladığımız projelerimizi bu ay içinde bir gün açıklayacağız.

Trabzon’un mega projeleri

Trabzon’un mega projeleri var. Birincisi, Trabzon-Erzincan demiryoludur. Takip edip bir an önce hayata geçmesini sağlamalıyız. İkincisi, havaalanıdır. Mevcut havaalanı ihtiyacı karşılayamıyor, önümüzdeki dönemde turizm merkezi haline getirmek istediğimiz Trabzon’a yeterli olacak bir havaalanı için şimdiden çalışmalara başlamamız lazımdır. Üçüncüsü, Güney Çevre Yolu. Halen Kanuni Bulvarı yapılıyor ve yakında bitecek ama Trabzon’a mutlaka daha güneyden geçecek bir çevre yolu şarttır. Dördüncüsü,Yatırım adası.

Bu mega projeleri sizlere arz ediyorum ki, bakan düzeyinde önemli insanlarla sürekli bir araya geliyorsunuz, onlara bu projeleri hatırlatınız.

Murat Zorluoğlu, sözlerini şu ifadelerle tamamladı. “Trabzon sadece Trabzon’dan ibaret değildir. Biz nasip olur da belediye başkanı seçilirsek sadece Trabzon’daki Trabzonluların değil, yeryüzündeki bütün Trabzonluların belediye başkanı olacağız. O yüzden sizlerle sıklıkla bir araya gelecek ve istişare edeceğiz

 

Trabzon AK Parti adayı Murat Zorluoğlu Pendik Trabzonlular Derneği Trabzon Çaykaralılar Derneği Süleyman Pergel
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg