TDF'den Göksu'ya kınama

Trabzon Dernekleri Federasyonu, bir konuşması esnasında tartışmalara sebep olan sözler sarf eden Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu'yu yazılı bir açıklama yayınlayarak kınadı.

TDF'den Göksu'ya kınama
TDF'den Göksu'ya kınama Yonetici
Advert

"Her ne kadar özürlerini belirtse de, siyasi üslubunun seviyesi ve sergilediği siyaset yapma tarzı, hem Türkiye kamuoyunda hem de biz Trabzonluların nazarında ve gönlünde telafisi zor bir yara açmıştır" denilen açıklamanın tamamı şu metinden oluşuyor:

Kamuoyuna Saygıyla,

Kendimizi her zaman Türkiye’mizin çimentosu olarak gören Trabzonlular olarak, hemşehrilerimiz üzerinden yapılmaya çalışılan, ima yoluyla olsa dahi, her türlü çirkin söz ve eylemlere karşı durmayı borç biliriz.

İstanbul Esenler Belediye başkanı Tevfik GÖKSU’nun, kamuya açık bir biçimde, İstanbul B.Şehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İMAMOĞLU’nu kastederek sarf ettiği Rum benzetmesi sözleri, en başta bizleri ve Trabzonluları derinden yaralamış, haklı tepkilerine yol açmıştır.

Fatih’in fethettiği, Yavuz’un yönettiği, Kanuni’nin doğduğu bir şehrin mensuplarına, hangi siyasi ya da toplumsal bakışla olursa olsun Türklükten gayri benzetmeleri yapanlar bilmelidirler ki, bu davranışları karşısında sert kayaya çarpan sözleri, dönüp kendilerini bulacak ve de bir ömür boyu böyle anılacaklardır.

Kaldı ki, yaradılanı Yaradan’dan ötürü hoş görmek hem dinimiz yüce İslam’ın hem de Türk töremizin ahlak ölçülerindendir.

Tevfik GÖKSU her ne kadar özürlerini belirtse de, siyasi üslubunun seviyesi ve sergilediği siyaset yapma tarzı, hem Türkiye kamuoyunda hem de biz Trabzonluların nazarında ve gönlünde telafisi zor bir yara açmıştır. Biz Trabzonlular, Türkiye’mizin her vatandaşına ve bölgesine her daim dostane sevgi, saygı göstermiş, ülkemizin birliği ve bölünmez bütünlüğünden milim geri adım atmaksızın dimdik durmuşken, siyasi saiklerle böyle bir saptamada bulunulması asla kabulleneceğimiz bir tavır ve eylem değildir.

Trabzon’umuzun tarihini bilmeden, toplumsal duruşunu anlamadan, siyasi rakibinin Trabzonlu olması üzerinden söylediği bu talihsiz sözlerinden dolayı Esenler Belediye Başkanı Tevfik GÖKSU’yu kınıyoruz. Teessüflerimizi iletiyoruz.

Her kimden gelirse gelsin, bu türden söz ve eylemlere karşı duruşumuz nettir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 15.05.2019

İsmail ŞATIROĞLU

Genel Başkan

M. Tevfik Göksu Trabzon Dernekleri Federasyonu Trabzon İsmail Şatıroğlu Ekrem İmamoğlu Yunan basını İstanbul belediye başkanlığı seçimi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg