Talebi görmezden gelmek siyasi intihardır

Koray Aydın, partide tek adam olmakla suçladığı Bahçeli’nin imza toplanmasına kayıtsız kalmasını eleştirdi.

Talebi görmezden gelmek siyasi intihardır
Talebi görmezden gelmek siyasi intihardır Admin
Advert

MHP Trabzon eski Milletvekili ve ismi genel başkan adaylığı için geçen Koray Aydın partide olağanüstü kurultay için toplanan imzaları yok saymanın, bu talebi görmezden gelmenin siyaseten intihar anlamına geleceğini söyledi.

Devlet Bahçeli’nin 18 yıldır MHP Genel Başkanı olduğunu hatırlatan Aydın, “İnsan hayatı göz önünde bulundurulduğunda bu çok uzun bir süre. Bu partiye bu kadar yıl kendisi genel başkanlık yaptı. Kendisinde hürmetimiz sonsuz. Ama bir dönem artık kapandı artık bunun görülmesi gerekiyor. Açılacak yeni dönemin 18 yıldan beri işin dümeninde olan sayın genel başkanımızın bütün ülkücüleri kırmadan, suhuletle akılla bu süreci geçebileceğimi adımı atmasını bekliyoruz. Partideki temel sıkıntımız kararların tek kişi tarafından alınması ve uygulamanın tek kişi tarafından yapılmasıdır. Herkesin ortak kanaati bu. Başkanlık divanı, MYK toplanmadan seçim akşamı alınan kararların halk nezdinde karşılık bulmadığı ortada. Madem kararlar tek başına alınıyor, bu tek başına karar almanın sorumluluğu da üstlenilerek gereğinin yapılmasını beklemek gibi bir doğal hakkımız var” dedi.

Genel başkan Devlet Bahçeli’nin olağanüstü kongre talebini görmemezlikten gelen birşekilde hareket ettiğinin altını çizen Aydın, “Bu imzalar MHP’nin tapu senedinde isimleri olan insanların imzalarıdır. Ülkücü irade bu iradedir. Bu iradeyi görmezden gelmek demek bu partiye oy veren milyonların beklentilerini görmezden gelmek demektir.Bu tutum parti için çok kötü sonuçlar doğurur. Olağanüstü kongre kaçınılmazdır.Bu kadar yüksek imzayla ortaya gelecek birtalebi görmemezlikten gelinmesisiyaseten intihardır.Bunun gereğini yapma yönünde genel başkanın irade kullanarak onun kontrolünde yeniden yapılanma sürecini başlatmak en doğru olan olacaktır” diye konuştu.

TABAN HAREKETİNE DÖNÜŞTÜ

Partimizde olağanüstü kurultay yapılmasıyla ilgili talebin güçlü bir talep olduğuna dikkat çeken Aydın, “İmza olarak ciddi bir sayıya ulaştığımızı söyleyebiliriz. Olması gerekenin çok üstünde bir rakamın ortaya çıktığını gözlemlemekteyiz. Bu bakımdan bunun hayata geçirilebilmesi için önümüzdeki hafta özellikle imza toplanması için yetki verilen avukatlar bir araya gelecekler. Bütün bu talepleri bir klasörde toplayacaklar. Eksik ne varsa onu belirleyecekler. Belirlenen günde genel merkezimize teslimini yapacaklar. Toplanan imza noktasında iyi bir rakama ulaşılmış durumdadır. 400 rakamı aşılmıştır. Kesin rakam vermeyeyim ama ciddi düzeye ulaştı. Bir de imza vermeyip bu işe açık destek veren büyük kitle var. MHP’nin gündemindeki olağanüstü kongre takvimi talebi ciddi bir talep, alt yapısı güçlü. Taban hareketine dönüşmüş bir vaziyettedir. Bu kadar dip dalgası güçlü olan talebin genel merkez tarafından da ciddiye alınacağını düşünmekteyim” şeklinde konuştu.

MHP CİDDİ ANLAMDA TRAVMA YAŞIYOR

Hafta sonu Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin MYK’yı toplayacağını hatırlatan Aydın, “Bir kamp yapılacak, milletvekilleri ile toplantı tesis edilecek. Partiler açısından bugün içinde bulunduğumuz şartlar bence çok kritik dönemi kapsıyor. Bunun idrak edilmesi anlaşılması gerekiyor. MYK partimizin en yetkili organlarından birisidir. Dolayısıyla böyle yetki sahibi arkadaşlarımızdan oluşmuş bir organdan biz MHP’liler olarak beklentilerimiz var. Olağanüstü kurultay talebini doğuran nedenlerin irdelenmesi ve bu nedenlere yönelik bir sorgulamanın yapılarak MHP’nin istikametinin belirleneceği tartışma, konuşma platformuna dönüştürülmesini biz de beklemekteyiz. Rutin MYK toplantıları gibi toplanıp bir araya gelip hiçbir şey konuşmadan dağılacak toplantı gözüyle buna bakmıyoruz. Gerçekten MHP’nin tarihi açısından önemli bir süreçteyiz. 8 tane yerel genel seçimden mağlup çıkmışız, bir tane cumhurbaşkanlığı seçimi , iki tane de referandumu geçirmişiz. Bunlardan da yenilgiyle çıkmışız. En son seçimde 5 ay içerisinde 2 milyona yakın oy kaybetmişiz. Bunlar bir parti açısından travmatik neticelerdir. Bir de bu travmayı doğuran başka nedenler de var. Haziran seçiminden sonra oluşmuş olan iktidar ortaklığı, AKP’nin tek başına iktidardan uzaklaştırılması beklentisinin olduğu ortamda izlediğimiz politikalarla bunu negatife dönüştürmemiz ve AKP’ye alan açacak bir ortam yapılmış olması hareketimizde travma yaratmadı dersek yalan olur. Bunu görmezden gelmiş olursak kendimizi kandırmış oluruz. Biz şu anda meclisin en sol tarafında bulunuyoruz. MHP tabanının iyi tanırım. Seçim sonuçlarından daha çok bunun yarattığı travma hareketimizin üzerinde çok daha ağır oldu. Seçim gecesi sabaha kadar ağlayan insanlar, bunu içine sindiremeyen , insanlar var. Hareketimizin huzuru ve geleceği için bu sürecin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu MYK toplantısında partimizin geleceğiyle ilgili olumlu bir adımın atılmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: günebakış - Gökhan DİHKAN

MHP Koray Aydın Kurultay
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg