Türk futbolu dünyaya rezil olmuştur

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, düzenlediği basın toplantısında Galatasaray maçının hakemi Deniz Ateş Bitnel, Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’na ağır ifadelerle yüklenirken Salih Dursun’un hareketini övdü, Trabzonspor taraftarlarından da asla taşkınlık yapmamalarını istedi. Başkan’ın açıklamaları özetle şöyle:

Türk futbolu dünyaya rezil olmuştur
Türk futbolu dünyaya rezil olmuştur Admin
Advert

Onur, şeref, gurur ve haysiyet

“Bu gece Türk Futbolu için önemli bir gecedir. Üzüntülü mü olmalıyız yoksa Türk Futbolu’nda olumlu bir şeylerin olması için bir işaret fişeği yandı diye sevinmeli miyiz bilmiyorum. Bizim alnımız açık, yüzümüz gülüyor ama mutlak manada bir değişime ihtiyaç olduğu dönemden geçiyoruz. Buna bir şeyler sebep olmalıydı.

Okullarda çocuklarımıza öğrettiğimiz dört temel kelime vardır: Onur, şeref, gurur ve haysiyet. Bunlar hepimizin hayatımız boyunca sahip çıkmamız gereken kelimelerdir ve bunları çocuklara babaları öğretmelidir.

Bir insanın şerefle bitirmesi gereken en ağır görev hayattır. İnsanın sadece ekmeğe değil şerefe de ihtiyacı vardır. Spor bütün dünyada insanların kamplaşmasına engel olması için bir araçtır ama bizde maalesef öyle olmuyor.

Maç, Özer’in ikinci sarı kartıyla zaten bitmişti. Sonra bize verilen penaltı ve kırmızı kartlar inanılır gibi değil. Buna kimsenin hakkı yoktur. Bu ülkenin spor üzerinden lekelenmesine araç olan insanların aramızda olmaması lazım. Seferberlik halinde o dört kelimeyi öğrenmemiz lazım.

Yedi faul, dört kırmızı kart

Trabzonspor maçta toplam yedi faul yapmış, dört kırmızı kart var. O kadar duraklama var, sadece bir dakika uzatıyor, onu da oynatamıyor. FİFA kokartlı hakemimiz Deniz Ateş Bitnel. Fitnes hocası olduğunu biliyoruz. Git, işini yap. Senin hakemliğin bitti. Fakat sorun sen değilsin, sen olsan çözümü çok kolay olurdu. Senin arkandaki iklimin sorgulanması lazım. Bu iklimin değiştirilmesi lazım. Keşke sorun Bitnel olsaydı. Ne kadar kolay olurdu çözmek. Seni vicdanınla başbaşa bırakıyoruz. Sen sadece bir figürsün.

Sorun Bitnel sadece Bitnel değil

İlk Galatasaray maçında da bir şeyler olmuştu. Siz kimleri kurtarma operasyonu yapıyorsunuz? Siz milyonlarca taraftarı olan Trabzonspor’la oynama hakkını kendinizde nasıl görüyorsunuz? TFF ve MHK, biz yapmadan siz bu iklimin nedenlerini lütfen kamuoyuna anlatın. Olan bitenin muhatabı Bitnel değil, sizsiniz. Bizim ilişki ağımız, oralarda neler olup bittiğini çözecek kadar güçlüdür. Bu düzen değişecektir.

Bu akşam dünyaya rezil olan Türkiye’nin futboludur. Dünyanın bütün büyük gazetelerinde Salih Dursun haber oldu. O isyanın değil, dönüşümün sembolüdür. TFF ve MHK’ye sesleniyorum. Bunu nasıl beceriyorsunuz? Bu kirli düzenin verdiği zararı, bu daha kötüye gidişi görmüyor musunuz?

Taşkınlık yapmayın

Sevgili Trabzonsporlular, en ufak bir taşkınlık yapmayın. Biz değişimin fitilini ateşleyen kulüp olmak zorundayız. Bu sizlerin sayesinde olacak. Salih Dursun’a bütün kulüpler sahip çıkmalıdır. Bugün artık bunun son günüdür. Daha ileri gidemeyiz. Yarın kesinlikle başka bir gün olacak. Bu akşamın kazananı Trabzonspor olmuştur, Türk futbolu olmuştur.

Hami’ye penaltı esnasında Onur kaleden çıksın, ne olursa olsun diye haber göndermeye çalıştım ama haber ne yazık ki ulaşmadı. Bu gece kap kara bir gecedir. İnşaallah bu geceden ders çıkarması gereken TFF ve MHK en kısa sürede bu iklimin açıklarlar.

Muharrem Usta Trabzonspor Deniz Ateş Bitnel Salih Dursun Bild Daily Mail The Sun
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg