ŞALFED basın açıklaması yaptı

Şalpazarı Dernekler Federasyonu, geçtiğimiz pazar günü Galatasaray'la Trabzonspor arasında oynanan maçta yaşanan hakem kararları özelinde sezon başında bu yana devam edegelen hakem kararları hakkında bir basın açıklaması yaptı.

ŞALFED basın açıklaması yaptı
ŞALFED basın açıklaması yaptı Admin
Advert

Şalpazarı Dernekler Federasyonu'nun basın açıklamasının tam metni şöyle:

KAMUOYU DUYURUSU

Dün akşam yıllardır üzerine vurgu yaptığımız,Türk Futbolunu yönetenlerin Hak-Adalet-Onur kavramlarından uzak yönetim anlayışının, insanlara futbol diye yutturulmaya çalışıldığı bir tiyatronun son perdesini izlemiş bulunuyoruz. Galatasaray ile ligin ilk maçında başlayan akabinde hayasızca devam eden hakem hatalarının art niyetli ve bilinçli bir şekilde yapıldığı dün akşamın kara gömlekli maşası Deniz Ateş Bitnel tarafından sadece Türk Kamuoyuna değil Dünya Kamuoyuna ifşa edilmiştir. Bu sezon kaybettiğimiz maçlara baktığımızda sözde en başarılı hakemimiz!! Cüneyt çakır ve mum etrafında pervane olan kelebek misali etrafında dönen yalaka çetesinin isimleri önümüze çıkmaktadır.Galatasaray maçında ilk fitili ateşleyen Cüneyt Çakır'ın senaryosunu Konya maçında Süleyman Abay, Kayseri maçında Hüseyin Göçek,Gaziantep Maçında Çağatay Şahan, Ç.Rize maçında Ali Palabıyık, yine Rize maçında Bülent Yıldırım, Kasımpaşa maçında Özgür Yankaya ve en son Galatasaray maçında Deniz Ateş Bitnel devam ettirmiştir.

Ferdi olmaktan, hizmet etmekten gurur duyduğumuz Trabzon şehrimizin takımı Trabzonspor'umuz temiz oyunu, şerefli tarihi ile ne yazık ki bu adaletsiz lige fazla gelmektedir. Yıllardır bu kokuşmuş, çıkar ilişkileri üzerine kurulu Türk Futbolunun kirli düzenine çomak soktuğumuz için istenmeyen adam ilan edildiğimizin, ayrıştırılıp, ötekileştirildiğimizin farkındayız. Fakat hiç bir baskı bizleri gerçeği ve doğruyu söylemekten geri çeviremeyecektir. 3 Temmuz şike sürecini bile Trabzonspor aleyhine çeviren bu adaletsiz, şaibeli liginizde yer alıyor olmak ne yazık ki senelerdir şampiyonlukları çalınan, puanları gasp edilen bizler için artık utanç verici ve tahammül edilemez olmuştur. Bu öyle bir noktaya gelmiştir ki bir çok Anadolu Kulübümüzün Başkanı da ''Artık Yeter!'' diyerek haklı isyanımıza destek vermişlerdir. Bunlardan bir tanesi de Tuzla Spor Başkanımız Hemşehrimiz Ahmet Çabuk olmuştur. Yapmış olduğu yazılı açıklamada ''Hakemlerin kırmızı kart gördüğü, adaletin olmadığı, futbol oyunuyla değil de hakem oyunuyla sonucun belli olduğu lige Süperlig denir. Futbolu idare edemeyen kuruma da TFF denir.'' diyerek bu tabloyu özetlemiştir. ''Tuzlaspor Kulüp Başkanı olarak beni sokmayan yılan bin yaşasın mantığını kabul etmiyorum'' diyerek kendine yakışan bir duruş sergileyen Tuzlaspor Kulübü Başkanımız, Hemşehrimiz Sayın Ahmet Çabuk ve destek veren diğer kulüp başkanlarımıza da teşekkür ediyoruz. Trabzonspor dün olduğu gibi bugün ve yarın da sadece bileğine ve taraftarına güvenerek sahaya çıkacak, yenecek-yenilecek fakat sizler için sadece bir kelimeden öte anlam ifade etmeyen şerefinden, onurundan asla ödün vermeyecektir. Dün sadece birilerinin maşası olmayı kendine yakıştırabilmiş olan hakeme değil, Türk futboluna, masabaşı oyunlara, senelerdir üzerimize oynanan oyunlara da kırmızı kart gösteren futbolcumuz Salih Dursun'u tebrik ediyoruz. Bir zamanlar formasını terlettiği, ekmeğini yediği 9 kişi kalmış Trabzonspor'a karşı günü kurtarmak adına kendini yere atarak penaltı kazanan Umut Bulut da bu hak gasbında rol alarak emek hırsızlığına soyunmuştur. Futbolumuzun bu içler acısı durumuna göz yuman Türkiye Futbol Federasyonunu ve MHK'yı da kınıyor, istifa etmelerini bekliyoruz.

Şalpazarı Dernekler Federasyonu olarak bundan sonra gerek kulubümüzün gerek ise STK ve platformların yapacağı her meşru eylem ve de tepkiye tüm unsurlarımızla destek vereceğimizi kamuoyuna bildiririz.

Şalpazarı Dernekler Federasyonu

 

ŞALFED Basın Açıklaması Trabzonspor Hakemler MHK TFF Ahmet Çabuk
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg