Trabzon’daki STK’lar, Galatasaray-Trabzonspor maçında yaşananları değerlendirdi

Trabzon'daki STK’lar, Galatasaray-Trabzonspor maçında yaşananların Türk futboluna vurulan kara bir leke olduğunu vurgularken, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve maçın hakemine kırmızı kart gösteren Salih Dursun’a da övgüler yağdırdı. Bazı STK’lar ise Teknik Direktör Hami Mandıralı’yı açıklamaları ve tutumundan dolayı eleştirdi.

Trabzon’daki STK’lar, Galatasaray-Trabzonspor maçında yaşananları değerlendirdi
Trabzon’daki STK’lar, Galatasaray-Trabzonspor maçında yaşananları değerlendirdi Admin
Advert

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan: “Galatasaray-Trabzonspor maçında yaşananlar Türk futbolu için kara bir lekedir. Salih Dursun’u alnından öpüyoruz. Sembol oldu. Trabzonspor Başkanı’nı da konuşmasından ötürü tebrik ediyoruz. Söylenmesi gereken her şey tam dört dörtlük olarak söylendi. Hakaret etmeden, Türk futbolundaki kirliliği, bizim haklılığımızı son derece veciz bir şekilde ortaya koydu. Ancak Hami’nin davranışını da kınıyoruz. Çünkü Hami ne sahadaki futbolculara ne de yönetime ayak uydurabildi. Gidip bu kadar şeyden sonra futbolcu futbolunu oynayacak diyor, ondan sonra da hakemin elini sıkıyor. Kendini daha geliştirmemiş. Trabzonspor’da antrenörlük yapmak ona gömlek olarak fazla geliyor. Trabzon ve Anadolu futbolunun bugüne kadar ezilmişliğinin, haksızlıklarının hakem ve federasyonların yaptıkları oyunların ortaya çıkması için demek ki böyle bir olaya gerek vardı. Türk futbolunu yönetenlerin her şeyden önce kendine çeki düzen verme değil, anında istifa etmeleri gerekir. Devleti yönetenlerin de buna yardımcı olması şarttır. Türk futbolunun bu şekilde çıkar odaklarının yönetmesine engel olmak için Türk futbolunun bağımsız olarak yönetilmesi gerektiğini söylüyoruz.”

METİN KARA: KARA BİR GECE GEÇİRDİK

Galatasaray-Trabzonspor maçında yaşananların Türkiye’de futbolu yönetenlerin Trabzonspor’a bakışını net bir şekilde ortaya koyduğunu belirten Trabzon Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, “Türk futbol tarihi açısından kara bir gece geçirdik. Türkiye'de futbolun kesinlikle bir değişime ihtiyacı var. Galatasaray-Trabzonspor müsabakası önemli bir dönüşümün işaretlerini verdi. Bordo-mavili kulübümüz her zaman zorlukların altından kalkmasını bilmiştir. Bu ülkenin futbol atmosferinin bu hâle getirilmesine sebep olanlar mutlaka hesap vermelidir. Sorumluluk sahibi olmak bunu gerektirir. Salih Dursun’un karşılaşmanın hakemine gösterdiği kırmızı kart Türk futbolunun bugünkü durumunu ortaya koymak anlamında bir semboldür. Diğer Anadolu takımlarının da onu sahiplenmesi bunun en açık göstergesidir. Türk futbolunda bu kirli ve ahlaksız düzen mutlaka değişmelidir. Trabzonspor ise değişimi tetikleyecek bir kulüp olma özelliğini bünyesinde taşımaktadır. Trabzonspor büyüklüğünü bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her platformda gösterecektir.” diye konuştu.

YAYLALI: TRABZONSPOR EN AĞIR TEPKİYİ VERMELİ

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı, Trabzonspor’un acilen gereken tedbirleri alması gerektiğini belirterek, “Bugün biz TMMMOB İKK olarak toplanacağız ve bir açıklama yapacağız ama şahsi düşüncelerimi şöyle ifade edeyim. Bununla ilgili Trabzonspor ne tedbir alınması gerekiyorsa hiç gecikmeden hemen almalıdır. En ağır tepki nasıl verilecekse bu artık verilmelidir. Bu lig artık kirlenmiştir ve bizim bu ligde artık yerimiz yoktur. Ligden çekilmek dahi her türlü tepki düşünülmelidir. Gündemde tutmak lazım. Bu sadece Trabzonspor’la ilgili değil, Trabzonspor aynı vurguyla bu tedbirleri alırsa ‘Bu lig kirlenmiştir, biz temiz olarak çekiliyoruz’ diye sadece Trabzonspor’un değil Anadolu takımlarının hemen hemen tamamı aynı şekilde aynı tavrı sergileyeceğini düşünüyorum.” dedi.

SALİH DURSUN EMEĞİNE SAHİP ÇIKTI

Salih Dursun’un maçın hakemi Deniz Ateş Bitnel’e gösterdiği kırmızı kartı da değerlendiren Yaylalı, “Bir futbolcunun isyanının ancak bu kadar olabileceğini düşünüyorum. Şehir farklı şekilde isyan edebilir, bir kulüp farklı şekilde tepki koyabilir ama bir futbolcu ancak bu şekilde isyan edebilir. Bunun dahası yok. Çünkü emek, hak her ne kadar şehrin de olsa futbolcunun da emeği vardır bu işin içinde. Salih Dursun da bu şekilde tepkisini koyarak emeğine sahip çıkmıştır.” biçiminde konuştu.

HAYALİ: 3 TEMMUZ’UN SON PERDESİ ARENA’DAYDI

Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği (TSİAD) Başkanı Hasan Kamil Hayali de şike sürecini hatırlatarak, “3 Temmuz şike sürecinden beri Türk futbolunda oynanmakta olan orta oyunu Türk Telekom Arena'da artık son perdesinisergilemiştir. Oyuncumuz Salih Dursun'un gösterdiği kartsadece yanlış kararlarından ötürü hakem (!) Deniz Ateş Bitnel'e değil, Türk futbolunun içinde bulunduğu duruma karşı bir‘isyan’dır! Elbette ki oyuncularsahada futboldan başka birşey düşünmemeli, fevri davranmamalıdır. Lakin bunun için önce futbol, Şenol Güneş Hocamızın söylediği gibi ‘ayak oyunu’ olmaktan çıkmalı, ayakla oynanan bir oyun olmalıdır. Bu sebeple Salih Dursun'un hareketi takdir edilecek ve Türk futbolunda değişim adına sembol olacak bir hareket olmuştur. Trabzonspor Başkanı Sayın Muharrem Usta'yı da yapmış olduğu açıklamalardan ötürü kutluyor, Trabzon iş dünyası olarak camiamızın arkasında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.” dedi.

günebakış / Gökhan DİHKAN-Aydın GELLECİ

Trabzonspor Trabzon TMMOB İMO DKİB Ahmet Hamdi Gürdoğan Metin Kara TESOB Mustafa Yaylalı Salih Dursun Hami Mandıralı TSİAD Hasan Kamil Hayali Deniz Ateş Bitnel Muharrem Usta
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg