Trabzon'da turistler şikayetini iletebilecek
Advert

Trabzon'da turistler şikayetini iletebilecek

Esnaf denetimlerini sürdüren TESOB, 3 dilde kutu hazırlatıyor.

EKONOMİ - 2017-03-25 11:09:37

Turizme yönelik uygulamalarıyla dikkat çeken ve büyük takdir toplayan TESOB, Trabzon’da 9 ilçede tarifeye yönelik denetim yaptı. 5 ilçenin rakamlarını veren TESOB Başkanı Metin Kara, “5 ilçede 2 bin 177 esnaftan bin 29’nun tarifesi vardı. 800 civarında esnaf bizim uyarılarımızdan sonra tarife aldı. Almayanları disiplin kuruluna sevk edeceğiz” dedi.

Kara, Trabzon’da 17 noktaya koyduğu şikâyet kutularını ilçelere de yayacaklarını belirterek, “Sadece merkezde değil artık ilçelerin tümünde şikayet kutuları olacak. 3 dilde, Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak yeni tasarım yaptık. Görsellik kattık. Maçka’nın yazısı geldi. Ardından Çaykara’ya da bu kutulardan koyacağız. Turistin de şikayetlerini alacağız” dedi.

Trabzon’da turizme yönelik uygulamalarıyla dikkat çeken ve büyük takdir toplayan Trabzon Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (TESOB), geçtiğimiz günlerde 9 ilçede tarifeye yönelik denetim yaptı. Son olarak turizmin gözde mekanlarından olan Sümela’nın bulunduğu Maçka’da ve Uzungöl’ün bulunduğu Çaykara’da denetim yaptıklarını belirten Kara, “Şu anda arkadaşlarımız Çaykara’da. 3 gündür burada tarife denetimi yapıyorlar. Ondan önce Maçka’daydılar. Ancak oradaki tablo bizi gerçekten çok üzdü. Tarife noktasındaki durum beni gerçekten üzdü. Bu bir kültür meselesidir. Ama zamanla oturacaktır. 5 ilçede yaptığımız denetimlerde 2 bin 177 esnaf denetledik. Bunlardan sadece bin 29’unda tarife çıktı. Tarifesi olmayanları uyardık. Uyarımızı dikkate alanlar 700-800 esnaf gelip tarifesini aldı. Ancak almayan, umursamayanlar var. Bunlar arasında disiplin kuruluna sevk edeceklerimiz var. Bu şehrin esnaf kültürüne kimse zarar veremez. Buna müsaade edemeyiz” dedi.

Turist gelirse esnaf kazanır

Turizmin bölgenin tek çıkış kapısı olduğunu da kaydeden TESOB Başkanı Metin Kara, “Turizm bizim tek çıkışımız. Başka çaremiz yok. TESOB olarak esnafımızı yaz sezonuna kadar turizme hazır hâle getirmek için bu denetimleri daha da sıklaştıracağız. Sezona kadar ara vermeden denetim yapacağız. Esnafa turizm eleştirisi gelmesini istemiyoruz. Turist gelirse esnaf kazanır. Esnaf kazanırsa Trabzon kazanır. Bu bizim elimizde olan bir şey. Bu bilinci oluşturmalıyız.” dedi.

61 Medya / AYDIN GELLECİ

DİĞER HABERLER