Trabzon Medya Platformu'ndan açıklama
Advert

Trabzon Medya Platformu'ndan açıklama

Trabzon Medya Platformu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

GÜNCEL - 2018-07-24 19:56:23

Bu bir kutlama mesajı değil, çünkü kendi günümüz için kutlama mesajı yayınlayacak halimiz yok” ifadesinin geçtiği mesajda, her meslek gibi gazeteciliğin de kendine göre birçok zorlukları olduğu, toplumun bu zorlukları bertaraf etme konusunda senede bir gün hatırlanıp kalan günlerde zihinlerdeki “gazeteci” imajının muhafaza edilmesinin gazeteciler tarafindan cazip ve kabul edilebilir bir yanı bulunmadığı hatırlatıldı.

Mesajın tam metni aşağıda:

“Bugün 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı. Bu bir kutlama mesajı değil, çünkü kendi günümüz için kutlama mesajı yayınlayacak halimiz yok. Her dönem zor bir meslek olan gazetecilik gün geçtikçe daha zorlaşıyor ve senenin bir günü hatırlanmak güzel olsa bile geri kalan günlerde gazetecilerin imaj ve problemlerinde en ufak bir düzelme-değişiklik olmuyor.

Her meslekte iyiler de kötüler de vardır. Ancak ne hikmetse bazı meslekler bu iyiler ve kötüler gerçeği dikkate alınmadan toptan kutsandığı gibi gazeteciliğin de içinde bulunduğu bazı meslekler yine iyi-kötü ayrımı yapılmadan topluca aşağılanıyor. Aynı zamanda liyakat sorununu ortaya çıkaran bu toptancı ve ön yargılı yaklaşım, toplumun maddi-manevi gelişmesine de en büyük engeli teşkil ediyor.

Gazetecilik, toplum hayatının ana bileşenlerinden biridir. Aşağılamak, hafife almak veya yok saymak topluma hiçbir şey kazandırmaz. Bilakis, daha sağlıklı bir toplum hayatı için bizzat gazeteciler de dahil toplumun bütün bileşenlerinin daha sağlıklı bir medya dünyası inşa etmek için gayret göstermesi gerekmektedir”

Saygılarımızla.

Trabzon Medya Platformu

DİĞER HABERLER