Of-Hayrat Derneği'nde yardımlaşma ve istişare toplantısı
Advert

Of-Hayrat Derneği'nde yardımlaşma ve istişare toplantısı

Merkezi Fatih’te bulunan Of-Hayrat Kültür ve Yardımlaşma Derneği, derneğin ve vakfın faaliyetleri hakkında bilgilendirme ve değerlendirme amacıyla dernek merkezinde bir kahvaltılı toplantı düzenledi. Toplantıya Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver başta olmak üzere İstanbul’da Of ve Hayrat adına faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri de katıldı.

SİVİL TOPLUM - 2018-11-03 16:50:19

İlk sözü alan dernek başkanı Mustafa Saral, derneğin Kadıköy’deki şubesinin binasının yeniden yapılmak üzere yıkıldığını ve bu konuda herkesin maddi manevi desteğine ihtiyaçları bulunduğunu söyledi. Mustafa Saral, “Şu anda bulunduğumuz derneğin kurulup bugünlere gelmesinde de İstanbul’daki bütün derneklerimizin ve büyüklerimizin emeği var. Fakat burada bu kişi ve kurumların adının yazıldığı herhangi bir köşe ya da bölüm yok. Kadıköy’deki yerimiz bittiği zaman oraya katkı yapan derneklerimizin adını yazacak ve bir nebze de olsa onore etmiş olacağız” dedi.

Başkan Mustafa Saral daha sonra moderatörlük görevini üstlenerek davetlilere söz verdi. İlk konuşan Çakıroğlu Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ali Çakıroğlu başta olmak üzere konuşan bütün davetliler, İstanbul’da Of ve Hayrat’ın birlik ve beraberliği adına yapılacak her türlü hizmete seve seve destek olacaklarını ifade ettiler. Ayrıca burs, eğitim, dernek faaliyetleri gibi temel ve genel konularda da görüşler ifade edildi.

Hasan Suver: Göreve devam etmek istiyorum

Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver de toplantıya katıldıktan sonra kısa bir konuşma yaptı. Aslen Çaykaralı olduğunu, ancak Sürmene’de büyüdüğü için Sürmeneli olarak bilindiğini, yaklaşık 40 yıldır Fatih’te oturduğunu, bu tür toplantıların da sıla-i rahim sayılması gerektiğini ve katıldığı zaman kendini iyi hissettiğini vurguladı. Başkan Suver, konuşmasının son bölümünde de belediye başkanlığı döneminde gerçekleştirdiği icraatı özetledikten sonra sözlerini “Biliyorsunuz önümüzde bir seçim var. Ben hizmete devam etmek istiyorum, ancak henüz netleşmiş bir şey yok. Kimin aday gösterileceğini bilmiyoruz. Hayırlısı olsun” diyerek noktaladı.

Toplantı, Dernek başkanı Mustafa Saral’ın Hasan Suver’e günün anısına plaket takdim etmesiyle sona erdi.

 

DİĞER HABERLER