Tonya'da PKK sığınağı bulundu
Advert

Tonya'da PKK sığınağı bulundu

Trabzon’un Tonya ilçesi kırsalında PKK’lı teröristler tarafından kullanıldığı tahmin edilen sığınak ve depo ele geçirildi.

GÜNCEL - 2018-11-03 19:22:44

Trabzon’un Tonya ilçesinde Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı JÖPER ve JÖH timleri Skorsy helikopter destekli arama tarama faaliyeti gerçekleştirdi. Yapılan arama tarama çalışmalarında Tonya ilçesi Bodamişkaya Yaylası Aksar mevkiinde PKK Terör örgütü üyesi teröristlerce daha önce kullanıldığı tespit edilen sığınak ve 100 metre ilerisinde bir depo ele geçirildi.

BANYO BİLE VAR

12 metrekare genişliğinde ve 2 metre yüksekliğinde olan sığınakta banyo ve lavabo bölümlerinin olmasının yanısıra kar suyunu eritip borularla sığınak içine su temini sağladıkları düzenek dikkat çekti.

Sığınak içerisinde battaniyeden yiyecek malzemelerine, mutfak malzemelerinden sobaya kadar değişik ihtiyaç ve yaşam malzemelerinin bulunduğu tespit edildi.

Sığınağın bulunduğu yerin çok sıkı komar ve ormangülü denilen bitki örtüsü ve yüksek ağaçlarla kaplı alan içerisinde olması ayrıca dikkat çeken bir nokta oldu.

Sığınakta ele geçirilen dökümanlar uzmanlar tarafından incelemeye alındı. Bölgede operasyonlar sürüyor.

Kaynak: Haber61

DİĞER HABERLER