Pendik’e Trabzonlu Aday Adayı
Advert

Pendik’e Trabzonlu Aday Adayı

Pendik eski Belediye Başkan Yardımcısı ve Pendik Trabzonlular Derneği Başkanı Süleyman Pergel, Pendik AK Parti’den belediye başkan aday adayı oldu.

SİYASET - 2018-11-09 23:41:42

Eşi ve çocuklarıyla birlikte ilçe başkanlığına gelen Pergel, müracaat evraklarını ilçe Başkanı Rüstem Kabil'e teslim etti.

Siyaset ve belediyecilik konusunda deneyimli olduğunu vurgulayan Süleyman Pergel, "Pendik'i seviyorum. Bu ilçede yaşıyorum ve hizmet etmek arzusundayım. Görev şahsıma tevdi edilirse en iyi şekilde üstesinden geleceğime inanıyorum. Bir başka arkadaşımıza verilirse de bizde küsmek ve kırgınlık olmaz, partimin emrinde çalışmaya devam ederim. Rabb'im hakkımızda ve Pendik hakkında hayırlı olanı nasip etsin" şeklinde konuştu.

Süleyman Pergel kimdir?

ÖĞRENİMİ VE MESLEĞİ:

•          Yıldız Teknik Üniversitesi     - Harita ve Kadastro Mühendisliği 1993-1997

•          Kocaeli Üniversitesi   - İnşaat Mühendisliği 2005-2014

ÖZGEÇMİŞİ:

Aslen Trabzon Dernekpazarlı olan Süleyman Pergel, 1973 yılında İstanbul Bakırköy’de doğdu. Küçükçekmece Kanarya İlkokulu ve Kanarya Ortaokulunu tamamladı. 1989 yılında Küçükçekmece Lisesinden mezun oldu. 1997 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği, 2005 yılında Kocaeli Üniversitesi Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümü ve daha sonra Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümlerini bitirdi. 1998 yılında Pendik’te kurduğu Mühendislik Müşavirlik ve Gayrimenkul alanlarında hizmet veren şirkette yöneticilik yapmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

SİYASİ ÖZGEÇMİŞ:

Üniversite yıllarında YTÜ’de öğrenci çalışmalarında aktif rol aldı.

Fazilet Partisi’nde Mahalle Başkanlığı, İlçe Yönetim Kurulu ve İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Saadet Partisinde İlçe Başkan Yardımcılığı, SKM başkanlığı görevlerinde bulundu.

Has Parti Kurucu İlçe Başkanlığı yaptı ve kongre ile tekrar İlçe başkanı seçildi. AkParti-Has Parti bütünleşmesi ile AK Parti’ye katıldı.

2014 Yerel seçimlerinde Pendik Belediyesi Belediye Meclis Üyeliği ve 3 yıl Teknik işlerden ve Sosyal-Kültür işlerinden sorumlu Belediye Başkan Yardımcılığı yaptı.

Halen Belediye Meclis üyesi olarak devam etmektedir.

STK:

•          Cihannüma üyesi

•          İlim Kültür Eğitim Vakfı Pendik Şube Yönetimi 2014-2016

•          Pendikspor Yönetim Kurulu Üyeliği 2015-2018

•          Gençsiad Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı 2012-2015

•          Piri Reis Harita Gayrimenkul ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Derneği

•          Tekder Üyeliği

•          Pemyad Pendik Ensar Muhacir Yardımlaşma Derneği Üyeliği

•          Pendik Trabzonlular Derneği Kurucu Başkanı 2017-

Haber: Yaşar Şimşek

DİĞER HABERLER