TDF suç duyurusunda bulundu
Advert

TDF suç duyurusunda bulundu

Trabzon Dernekleri Federasyonu, CHP milletvekili İlhami Özcan Aygün hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

SİVİL TOPLUM - 2018-11-20 18:46:50

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayına gelen Federasyon başkanı İsmail Şatıroğlu ve yönetim kurulu üyeleri savcılığa suç duyurusu dilekçelerini sunduktan sonra basın açıklaması yaptı. Adliyenin önündeki açıklamada Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (KASTOB) Başkanı Nurettin Turan, Karadeniz Konfederasyonu Başkanı Sıtkı Ada, Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu (MARAŞFED) Başkanı Uğur Yinanç, Andırınlılar Derneği Başkanı Hamdi Çam, TDF yönetim kurulu üyeleri ve mensupları hazır bulundular.

Milletvekili suç işlemiştir

Basın açıklamasını bizzat yapan İsmail Şatıroğlu şunları söyledi:

Kıymetli basın mensupları,

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, yapmış olduğu basın açıklamasında tarihi gerçeklerle bağdaşmayacak bir bilgisizlik ve aşağılamayla basın ve kamuoyu önünde aleni olarak  “Nereli derseniz, Trabzonlu. Kurtuluş Dönemi’nde Trabzon kimlerin elindeydi? Evet, Rum Pontus Cumhuriyeti’nin elinde olan Trabzonlu bir tane feslinin açıklamaları sonucunda her ilimizden fışkıran böyle hareketler ile karşı karşıyayız” demek suretiyle haddini aşmış, Trabzon ve Trabzonlulara hakaret etmiştir. Adı geçen kişi, Türk Ceza Kanunu 216. Maddesiyle belirlenen halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, dil, din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılılarına dayanarak alenen aşağılamak suçunu işlemiştir. Sadece yasalara karşı değil, adı geçen tarihi gerçekleri saptırmak suretiyle de tarihe karşı suç işlemiştir. Trabzonlular, tarihi süreç içerisinde her zaman ve her şartta devletinin, milletinin ve vatanının yanında saf tutmuştur. Bu kişi, devlet hizmetinde her zaman üst düzeyde sorumluluk alan Trabzonlulara karşı da bu tavrıyla suç işlemiştir. Bu kişi, yaptığı densizlik ve had bilmezlik sebebiyle Türk halkı ve Trabzonlulara ve kanunlara karşı hesap verecektir. Halkına yabancı, milletini tanımaktan aciz bu kişinin Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil yeteneği ortadan kalkmıştır. Derhal milletvekilliğinden istifa etmelidir. Basın yoluyla Trabzon ve Trabzonlulara karşı aşağılamada bulunan bu kişinin cezalandırılması talebiyle suç duyurusunda bulunuyoruz. Yüce Türk Adaleti’ne güvenimiz sonsuzdur.

Kamuoyuna saygıyla arz ederiz."

Akif Hamzaçebi’ye özel teşekkür

İsmail Şatıroğlu, basın açıklamasından sonra irticalen yaptığı konuşmada da şu ifadelere yer verdi.

“Bizim herhangi bir siyasi parti ya da herhangi bir oluşumla ilişkimiz yoktur. Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun siyaseti Trabzon’dur. Konuyla ilgili Trabzon milletvekilleri de açıklamalar yaptılar. CHP Genel Başkan Vekili değerli hemşehrimiz Akif Hamzaçebi’ye de huzurlarınızda özellikle teşekkür ediyorum. Konuyla ilgili hemen o gün sosyal medyadan görüşlerini paylaştı, ayrıca açıklama yayınladı. İnşaallah Trabzon’un birliği, bütünlüğü, beraberliği ve kardeşliği adına elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz”

DİĞER HABERLER