Çekmeköy Trabzonlular Derneği basın mensuplarını unutmadı
Advert

Çekmeköy Trabzonlular Derneği basın mensuplarını unutmadı

Çekmeköy Trabzonlular Derneği, yerel medya mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir tören düzenledi.

SİVİL TOPLUM - 2019-01-11 16:54:36

Çok kısa bir süre önce kurulmuş olmasına rağmen farklı ve faydalı etkinlikleriyle dikkat çeken derneğin merkezinde düzenlenen ve davetlilere yöresel yemeklerin ikram edildiği törende, medya mensuplarına dernek çalışmalarına yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür edilerek her birine birer plaket takdim edildi.

Törene dernek başkanı Hasan Keleş ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Çekmeköy’de faaliyet gösteren gazete ve haber siteleri temsilcileriyle Karadeniz Manşet haber sitesi ve Şehr-i TRABZON dergisi adına imtiyaz sahibi Bülent Şirin katıldı.

Çekmeköy Trabzonlular Derneği Başkanı Hasan Keleş, yemeğin ardından Çalışan Gazeteciler Günü hakkında kısa bir konuşma yaptı. Başkan konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

Ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen basın mensuplarımız bu yönüyle milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses  olmaktadırlar. Özellikle kamuoyunun bilgilendirilmesinde basın mensuplarına çok büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir."

Mesai mefhumu gözetmeksizin fedakar çalışmalarıyla kamuoyunun sesi olan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz. “Ülkemizde, ilimizde ve ilçemizdeki gelişmeleri doğru şekilde algılayıp yorumlayarak halkın bilgilendirilmesinde gazetecilerin etkin bir rolü bulunmaktadır. En hareketli ve en fedakarlık gerektiren mesleklerinden birisi milletin sesi ve vicdanı gazetecilik mesleğinin teknolojik gelişmelerle birlikte farklı boyutlar kazanmıştır. Yazılı, görsel ve işitsel medyanın dışında teknolojik gelişmelerle ilerleme kaydeden internet gazeteciliği, sosyal medya ile farklı bir boyut kazanmış gazetecilik mesleğinin icrası, bir o kadar önem kazanmıştır.

Dernek olarak faaliyetlerimizin ve çalışmalarımızın halka duyurulmasında, etkin bir rol üstlenen demokrasinin koruyucusu basın mensuplarımızın ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile ifa etmekte  oldukları kamu hizmetlerinden dolayı tüm gazete, radyo, internet gazetesi ve televizyon çalışanlarını tebrik  ediyor,  vefat etmiş tüm gazetecilere Allah’tan rahmet diliyorum. Gazetecilere hep birlikte daha nice mutlu, sağlıklı ve başarılı yıllar geçirmesini temenni ediyorum

Daha sonra gazetecilerin plaketleri takdim edildi. Her bir gazeteciye farklı bir dernek yöneticisinin plaketini verdiği törenin ardından serbest sohbet bölümünde dernek faaliyetleri hakkında fikir ve görüş alışverişi yapıldı.

DİĞER HABERLER