Sultanbeyli’de başlayan bir iyilik hareketi
Advert

Sultanbeyli’de başlayan bir iyilik hareketi

Sultanbeyli’de yaşayan Trabzon Maçkalı hemşehrimiz Mücahit Sefa Mataracı’nın başlattığı bir iyilik hareketi, çığ gibi büyüyerek devam ediyor.

HAYAT - 2019-01-16 00:28:51

Mataracı, geçtiğimiz günlerde evinin önüne koyduğu yuvada bir sokak köpeğinin konaklaması üzerine talep eden birkaç kişiye ücretsiz yuva yapabileceklerini söyledi. Sokak hayvanları için yaptığı pratik yuvanın fotoğraflarını sosyal medyada paylaşan Mataracı, şu mesajı yazdı;

“Havalar soğuk ve yağmurlu. Bizler sıcacık evlerimizde, ofislerimizde ya da en kaliteli “su geçirmez, rüzgâr geçirmez” kıyafetlerimizle gezerken dışarıda sahipsiz ama sahiplerini bekleyen bir çok cins değil; ama sizi onlardan çok sahiplenecek hayvanlar var. Biz caddemizdeki bir hayvana sıcak bir yuva yaptık. Kendimizce sizler de buna uygun bir yuva ve günlük bir iki parça yemek verebilirsek ne mutlu bize. Unutmayalım! Bir gün biz de bir depremle sokaklarda kalabiliriz. Bunun gibi birkaç yuva ücretsiz yapabilirim. Bana ulaşabilirsiniz. Sokak hayvanları için korunaklı bir yuva istiyorsanız bizimle irtibata geçebilirsiniz”

Hayırsever hemşehrimizin mesajı cevapsız kalmadı ve ilk aşamada Sultanbeyli’de çok sayıda yuva inşa edildi. “Sıcak bir yuva” adı verilen projenin ikinci etabı Sultanbeyli sınırlarını aşarak  Samandıra, Sarıgazi, Yenidoğan, Pendik ve Tuzla’ya yayıldı. İkinci etapta 30 adet yuva yaptıklarını ve hemen üçüncü etabın hazırlıklarına başladıklarını yine sosyal medya hesabından duyuran genç iş adamı, hedeflerinin yuva sayısını yine iki katına çıkarmak olduğunu ve hayırseverlerin desteğini beklediklerini ifade etti.

İrtibat tel: 0532 594 34 61

DİĞER HABERLER