Hasan Keleş: Sözlerimin arkasındayım
Advert

Hasan Keleş: Sözlerimin arkasındayım

Çekmeköy Trabzonlular Derneği, Çekmeköy’de görev yapan ve yeniden aday olan muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Dernek merkezinde düzenlenen kahvaltı organizasyonunda dernek başkanı Hasan Keleş, basında çıkan açıklamasının tartışmalara yol açması nedeniyle yeni bir açıklama yaparak sözlerinin arkasında olduğunu söyledi.

SİVİL TOPLUM - 2019-02-16 16:17:49

Kahvaltılı toplantıya Dernek Başkanı Hasan Keleş’in geçtiğimiz günlerde Çekmeköy Belediye Başkanlığı seçimlerinde aday Seyfettin Yıldırım’ı destekleyeceği yönündeki açıklaması üzerine yapılan tartışmalar damgasını vurdu.

Tavrım kişiseldir, derneği bağlamaz

Hasan Keleş, Çekmeköy Trabzonlular Derneği’nin hiçbir siyasi çizgiye karşı ya da taraf olmadığını vurgulayarak başladığı konuşmasına şöyle devam etti. “Kendi şahsım adına bir tercihte bulunduğuma dair basın kanalıyla bir açıklama yaptım. Bu açıklamanın derneğimizin hiçbir üyesini ya da bizzat kurumu bağlayıcı bir özelliği yoktur. Zaten metne bakıldığında Mimar Hasan Keleş yazar. Ben bir kanaate getirdim ve bu kanaatimi belirten bir beyanda bulundum. Bu benim demokratik hakkımdır ve buna toplum ve cemiyetin saygı duymasını istiyorum. Dernek başkanı sıfatıyla yaptığım bir açıklama olmadığının tekrar altını çiziyorum

Daha sonra söz alan muhtarlar ve dernek yöneticileri, konu hakkında farklı görüşler ileri sürdüler. Bazı yöneticiler bu açıklamanın iyi niyetinden kuşku duymamakla beraber seçim arifesinde yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebileceği endişesini dile getirirken, diğer bazı konuşmacılar açıklamada herhangi bir problem bulunmadığını, başkan Hasan Keleş’in kişisel tercihini açıklamasının bir mahzuru olmadığını, bu tavrın da Çekmeköy Trabzonlular Derneği’ni bağlayıcı bir sonuç doğurmadığı gibi derneği siyaseten taraf pozisyonuna da düşürmeyeceğini savundular.

Toplantıda kapanış konuşmasını yapan Başkan Hasan Keleş, “Aynı masa etrafında oturup saygı kuralları çerçevesinde bir tartışma yapmak medeniyetin bir gereğidir. Söylediğim sözün şahsi olarak arkasındayım. Derneğimizi bağlamaz. Bu derneğimizin yönetim kurulu ve üyelerini ilgilendiren bir durum değildir. Tabii algıda seçicilik gereği herkes farklı şekillerde algılayabilir, buna da saygı duyuyorum, sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

DİĞER HABERLER